ΑρχικήSecurityMeta: Δεν έχει επενδύσει σημαντικά στην προστασία των παιδιών

Meta: Δεν έχει επενδύσει σημαντικά στην προστασία των παιδιών

Το Meta του Mark Zuckerberg δεν έχει επενδύσει αρκετά για την προστασία των παιδιών μετά το θάνατο της Molly Russell, παρόλο που η εταιρεία ανέφερε, πως έχει ήδη την υποδομή για να προστατεύει τους εφήβους από επιβλαβές περιεχόμενο.

meta προστασία παιδιών

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε ο Arturo Béjar, πρώην ανώτερος μηχανικός και σύμβουλος του ιδιοκτήτη του Instagram και του Facebook, το 8,4% των νέων ηλικίας 13 έως 15 ετών είχαν δει κάποιον να βλάπτει τον εαυτό τους ή να απειλεί να βλάψει τον εαυτό του την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης για τον θάνατο της Molly Russell, πρώην υπάλληλος της Meta, ο Arturo Béjar αποκαλύπτει ότι ο Mark Zuckerberg είχε τη δυνατότητα να βελτιώσει την ασφάλεια του Instagram για τους εφήβους, αλλά δεν προχώρησε σε αυτές τις αλλαγές. Η Molly αυτοκτόνησε μετά από επιβλαβές περιεχόμενο στο Instagram. Ο Arturo Béjar προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας και καλεί τη Meta να θέσει στόχους για τη μείωση του επιβλαβούς περιεχομένου, καθώς επίσης και να διευκολύνει τους χρήστες στο να αναφέρουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη: Instagram: Ο παράδεισος των scammers

Ο Arturo Béjar συναντά πολιτικούς και ρυθμιστικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο για συζητήσεις σχετικά με το επιβλαβές περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του αυτοτραυματισμού, στο Instagram. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, παρέχοντας σαφή στοιχεία για τους ανήλικους χρήστες. Υποστηρίζεται ότι η Meta μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα εντός τριών μηνών, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει θέληση και πολιτική απόφαση.

meta προστασία παιδιών

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η κόρη του είχε αρνητικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, στο Instagram. Η Meta υπογραμμίζει τις ήδη ληφθείσες πρωτοβουλίες ασφαλείας, όπως η προστασία των λογαριασμών των εφήβων και η δυνατότητα αναφοράς εκφοβισμού και παρενόχλησης.

Πηγή: theguardian.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS