ΑρχικήSecurityRing: Δεν θα επιτρέπει στην αστυνομία την πρόσβαση σε κάμερα χρηστών

Ring: Δεν θα επιτρέπει στην αστυνομία την πρόσβαση σε κάμερα χρηστών

Η εταιρεία Ring, που ανήκει στην Amazon και προσφέρει κάμερες κουδουνιών στις πόρτες, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επιτρέπει στην αστυνομία να ζητά βίντεο από τις κάμερες των χρηστών μέσω της εφαρμογής Ring’s Neighbors.

Ring κάμερα αστυνομία

Το εργαλείο “Request for Assistance” θα κλείσει από αυτή την εβδομάδα, χωρίς να έχει δοθεί κάποια εξήγηση για αυτή την αλλαγή.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα μπορούν ακόμα να κάνουν δημόσιες αναρτήσεις στην εφαρμογή Neighbors. Αυτοί οι περιορισμοί επιβλήθηκαν μετά την αρνητική ανταπόκριση που έλαβε η Ring για την σχέση της με την αστυνομία και τις ενδεχόμενες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής στις γειτονιές.

Δείτε ακόμα: Μήνυση εναντίον της Amazon για πώληση κρυφής κάμερα που μοιάζει με απλά αντικείμενα

Το 2022, η Ring ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 11 βίντεο στην αστυνομία χωρίς την ενημέρωση των χρηστών εκείνη τη χρονιά, λόγω “απαιτούμενων ή έκτακτων περιστάσεων”. Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μοιράζεται υλικό με τις αρχές χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα εκφράζει διαφυλετικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της αστυνομίας και της εταιρείας να καθορίσουν ποιες περιπτώσεις αποτελούν έκτακτη ανάγκη και ποιες όχι.

Το καλοκαίρι, η Ring συμφώνησε να καταβάλει 5,8 εκατομμύρια δολάρια (~5,3 εκατομμύρια €) για να επιλύσει τη διαφορά με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σχετικά με τις κατηγορίες ότι επέτρεπε σε υπαλλήλους και εργολάβους να αποκτήσουν πρόσβαση.

Ring κάμερα Amazon

Διαβάστε επίσης: Η Amazon τερματίζει την υποστήριξη για την κάμερα Cloud Cam

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως η Ring είχε ανεπαρκείς πρακτικές ασφαλείας, οι οποίες επέτρεπαν σε χάκερς να αποκτήσουν έλεγχο σε λογαριασμούς και κάμερες χρηστών.

Η εταιρεία ωστόσο διαφωνεί με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πηγή: nypost.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS