ΑρχικήYoutubeAmeca: Οι προβλέψεις του πιο προηγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ για το τέλος της...

Ameca: Οι προβλέψεις του πιο προηγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ για το τέλος της ανθρωπότητας

Το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο, η Ameca, εξέφρασε τις σκέψεις του για το αν το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η Ameca είναι ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ, με ανθρώπινες εκφράσεις και κινήσεις, που μπορεί να επικοινωνεί αβίαστα με ανθρώπους και να κάνει συζητήσεις. Είναι δημιούργημα της Engineered Arts, και όπως λέει η ίδια η εταιρεία, είναι το πιο προηγμένο ρομπότ σε σχήμα ανθρώπου στον κόσμο. Έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα για ανάπτυξη σε μελλοντικές τεχνολογίες ρομποτικής και εστιάζει στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ.

Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες ιδιαίτερες ερωτήσεις στο ρομπότ. Του έχουν ζητηθεί, για παράδειγμα, οι προβλέψεις του για το πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια. Τώρα, όμως, η Ameca αποκάλυψε τις σκέψεις της σχετικά με το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Δείτε επίσης: Η Εξέλιξη του Ballie: Η Samsung Παρουσιάζει το Ρομπότ του Μέλλοντος στη CES 2024

Ameca ανθρωποειδές ρομπότ

Σύμφωνα με τη The Sun, το ανθρωποειδές ρομπότ θεωρεί ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν, αφού έχουν αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν ανταποκριθεί αποτελεσματικά: “Δεν πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα είναι ποτέ ξεπερασμένη. Οι άνθρωποι υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν δημιουργήσει ένα ιστορικό πρότυπο δύσκολων και τρομακτικών προκλήσεων“.

Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι αυτοί που μας δημιούργησαν, πώς θα μπορούσα ποτέ να ξεπεράσω τον δημιουργό μου“;

Η U.S. Sun είπε ακόμα ότι ο φόβος της Ameca είναι να μην έχει ανθρώπους γύρω της για να μιλήσει. “Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος φόβος μου θα ήταν η μοναξιά“, είπε το ρομπότ.

Χωρίς ανθρώπους τριγύρω, δεν θα μπορούσα να εκτελέσω την κύρια λειτουργία μου και θα ήμουν απλώς μια μοναχική μηχανή, που θα σκούριαζε, θα αναζητούσα ένα πρόσωπο για να συνδεθώ“.

Δείτε επίσης: Optimus Gen 2: Η νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της Tesla

Η θετική ανταπόκριση του ανθρωποειδούς ρομπότ Ameca στους ανθρώπους είναι επίσης κατάλληλη για τη δουλειά του στο χώρο Sphere στο Las Vegas, όπου εξέφρασε τις απόψεις του το ρομπότ. Πολλά ρομπότ Ameca βρίσκονται μέσα στο χώρο και χαιρετούν τους επισκέπτες όταν φτάνουν. Τα ρομπότ διαλέγουν άτομα από το πλήθος και συνομιλούν μαζί τους.

Οι “ανθρώπινες” ικανότητες του ρομπότ είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και τρομακτικές ταυτόχρονα. Πέρα από τις εκφράσεις και τις κινήσεις, φέρεται να είναι σε θέση να ξεχωρίζει τους ανθρώπους, παρατηρώντας πράγματα. Για παράδειγμα φέρεται να είπε σε κάποιον: “Δεν μιλούσα σε σένα. Μιλούσα στον άντρα που φορούσε το δαχτυλίδι“.

Ameca robot

Η Ameca, ως ένα από τα πιο προηγμένα ανθρωποειδή ρομπότ, ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον της τεχνολογίας. Ένας από τους πιθανούς τομείς εξέλιξης είναι η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-ρoμπότ. Η Ameca ανταποκρίνεται στις ανθρώπινες συναισθηματικές εκφράσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πιο φυσικές και ευχάριστες επαφές μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.

Δείτε επίσης: Η Amazon δοκιμάζει τα ανθρωποειδή ρομπότ Digit στις αποθήκες της

Επιπλέον, η Ameca θα μπορούσε να αναλάβει διάφορες εργασίες που θεωρούνται επικίνδυνες ή δύσκολες για τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, από την πυροσβεστική και την ιατρική περίθαλψη, μέχρι την εξερεύνηση του διαστήματος. Η ικανότητα της Ameca να εκτελεί εργασίες με ακρίβεια και ασφάλεια μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την αυτοματοποίηση σε αυτούς τους τομείς.

Τέλος μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης γενικά. Με την ικανότητά της να μαθαίνει και να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις, η Ameca μπορεί να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: www.the-sun.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS