ΑρχικήbusinessΟ ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών

Οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στις διαδικασίες συγχώνευσης και εξαγοράς, εκμεταλλευόμενες την ικανότητά της να βελτιώνει την απόδοση και να παρέχει καινοτόμες ιδέες.

Παρά το γεγονός ότι μόνο το 16% των επαγγελματιών αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, αναμένεται ότι το 80% θα την υιοθετήσει στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται κυρίως στην προμήθεια, την αναθεώρηση δεδομένων και τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα: WPP: Θα επενδύσει στο AI για την αύξηση των πωλήσεών της

Οι πρώτοι από τους ερωτηθέντες αναφέρουν οφέλη όπως τη μείωση της προσπάθειας, την επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων και τη βελτίωση της εστίασης. Ωστόσο, υπάρχουν και προβλήματα, όπως ο χρόνος που απαιτείται για την προσαρμογή, η ανακριβής αποτύπωση των δεδομένων και η δυσκολία στην αξιολόγηση των συμφωνιών. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες αναφέρουν πιθανούς κινδύνους όπως, η μη τήρηση της προστασίας της ιδιωτικότητας και η κυβερνοασφάλεια.

Για να επιτύχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα δεν εγγυάται καλύτερες συμφωνίες. Η προστιθέμενη αξία προκύπτει από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον επιπλέον χρόνο. Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να επενδύσουν αρκετά για να αξιοποιήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους. Όσοι δεν έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να ξεκινήσουν απαντώντας σε ερωτήσεις για το πού μπορεί να προσφέρει αξία η τεχνολογία στον οργανισμό τους και πώς μπορούν να εφαρμόσουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις στρατηγικές συγχωνεύσεις.

Πώς μπορείτε να επιτύχετε με την πάροδο του χρόνου ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη;

Δείτε ακόμη: Apple: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο από άλλες εταιρείες

Για να δημιουργήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το πέρασμα του χρόνου, ξεκινήστε με την προετοιμασία και συλλογή δεδομένων από συχνούς αγοραστές. Χρησιμοποιήστε αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσετε ένα βιώσιμο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μειώστε τους κινδύνους επικεντρώνοντας στην ακρίβεια των δεδομένων και εφαρμόζοντας προσεκτική διαχείριση και προστατευτικά μέτρα κατά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο οι έμπειροι επαγγελματίες σε συγχωνεύσεις και εξαγορές παραμένουν ανεκτίμητοι, ξεπερνώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: bain.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS