ΑρχικήUpdatesΗ Fitbit αρνείται ότι το Charge 5 update κατάστρεψε τις συσκευές

Η Fitbit αρνείται ότι το Charge 5 update κατάστρεψε τις συσκευές

Fitibit Charge 5

Η Fitbit αρνείται τις καταγγελίες, που έχουν καταθέσει πολλοί χρήστες της, ότι μια ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 έχει αφήσει πολλά Fitbit Charge 5 άχρηστα.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες developer betas watchOS 10.4 και macOS 14.4

Περισσότεροι από 100 χρήστες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στα επίσημα φόρουμ για το γεγονός ότι οι συσκευές Fitbit Charge 5 δεν λειτουργούν πλέον σωστά.

Ένας εκπρόσωπος της Google, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της Fitbit, δήλωσε: “Εξακολουθούμε να ερευνούμε αυτό το θέμα, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν οφείλεται στην πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού.”

Ο εκπρόσωπος δεν πρόσφερε καμία εναλλακτική εξήγηση για τον χαμό προβλημάτων που αναφέρονται, το πιο συνηθισμένο εκ των οποίων είναι η πολύ μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

“Οι χρήστες θα πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνουν τις συσκευές τους με το τελευταίο λογισμικό και να επικοινωνούν με την εξυπηρέτηση πελατών της Fitbit στο help.fitbit.com αν αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι χρήστες στα ίδια τα φόρουμ της Fitbit επιμένουν ότι η αλλαγή του λογισμικού φέρει την ευθύνη, μερικοί χρήστες του Charge 5 να προτρέπουν να μην εγκαθιστούν την ενημέρωση και να περιγράφουν πώς οι συσκευές τους πλέον δεν λειτουργούν σωστά, αν καθόλου.

Δείτε επίσης: Pixel Watch 3: Η Google θα προσθέσει μια νέα επιλογή φέτος

“Βασικά, είναι άχρηστο τώρα, η μπαταρία είναι νεκρή”, δήλωσε ο Dean από το Έσεξ – ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιευτεί το πλήρες του όνομα – στο BBC, καθώς εξήγησε τα προβλήματά του με το Charge 5.

Είπε ότι προηγουμένως η συσκευή του “λειτουργούσε πολύ καλά” και μπορούσε εύκολα να διαρκέσει επτά ημέρες ανά φόρτιση – και είπε ότι πιστεύει ότι η ενημέρωση του λογισμικού φέρει την ευθύνη.

“Δεν βλέπω πώς και γιατί θα είχαν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι το ίδιο πρόβλημα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης αν δεν ήταν αυτή η αιτία.”

Fitibit Charge 5

Η Fitbit, που ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια, βοήθησε στο να προωθηθεί η αγορά των Fitness Wearables. Κυκλοφόρησε την πρώτη της συσκευή το 2009 και έχει πουλήσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως από τότε.

Το 2019, αγοράστηκε από την Google έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Η λειτουργία οξυγόνου βοήθησε επιβάτη αεροπλάνου

Ωστόσο, η αγορά της wearable τεχνολογίας έχει προκληθεί τα τελευταία χρόνια από τις αυξανόμενες δυνατότητες των smartphones.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους από την Fitbit, με τους συνιδρυτές James Park και Eric Friedman να αναφέρονται ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν.

Dean είπε ότι το πρόβλημα προέκυψε στη συσκευή του αμέσως μετά την ενημέρωση. “Παρατήρησα ότι η μπαταρία άρχισε να εκφορτίζεται αμέσως – δεν κρατούσε τη φόρτισή της”, είπε.

“Η μπαταρία ήταν εντελώς νεκρή. Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών για τη συνομιλία στο διαδίκτυο, και όλοι ό,τι θα έκαναν ήταν να με καθοδηγούν για την επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, που δεν θα βοηθούσε. “Στη συνέχεια συνδέθηκα στα φόρουμ και ζήτησα βοήθεια εκεί και διαπίστωσα ότι άλλοι άνθρωποι είχαν το πρόβλημα και αγνοούνταν πλήρως από την Fitbit.”

Τα φόρουμ της Fitbit είναι γεμάτα παρόμοιες καταγγελίες, μερικές από τις οποίες έγιναν μόλις αυτή την εβδομάδα.3

Δείτε επίσης: Apple: Αφαιρεί τη μέτρηση οξυγόνου αίματος από Apple Watches λόγω διαμάχης με τη Masimo

Κάποιος είπε ότι το Charge 5 του πήγε “από τέλειο σε μη λειτουργικό εντελώς” μια νύχτα, ενώ άλλος είπε σε μια ανάρτηση που έγινε στα Χριστούγεννα ότι η ενημέρωση προκάλεσε την “πλήρη αναστολή λειτουργίας” της συσκευής του.

Άλλοι έχουν κριτικάρει την “εκνευριστική” εξυπηρέτηση πελατών, η οποία πρόσφερε “καμία λύση εκτός από το να αγοράσετε ένα νέο Fitbit”.

Ένας πελάτης έχει ζητήσει από τη Google “να είναι πιο υπεύθυνη”, λέγοντας ότι σκοπεύει να μεταβεί σε μια συσκευή που παρέχεται από μια ανταγωνιστική εταιρεία.

“Όλοι όσοι έχουν αγοράσει ένα Fitbit Charge 5 οπουδήποτε θα πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν αυτές τις μονάδες χωρίς ερωτήσεις και να λάβουν αναβάθμιση για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους”, είπε.

“Η εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη για να απορροφήσει το κόστος.”

Πηγή: bbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS