ΑρχικήYoutubeΝέο φάρμακο κατά του καρκίνου: Τι ρόλο παίζει το ασβέστιο;

Νέο φάρμακο κατά του καρκίνου: Τι ρόλο παίζει το ασβέστιο;

Επιστήμονες και γιατροί προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των διαφόρων τύπων καρκίνου. Κατά καιρούς, ακούμε για εξελίξεις που μας δίνουν ελπίδες. Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ewha Womens στη Σεούλ της Νότιας Κορέας ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο νέο φάρμακο ενάντια στον καρκίνο. Πρόκειται για μια ισχυρή χημική σύνθεση που μπορεί να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες το έκαναν αυτό “πειράζοντας” τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα και πιστεύουν ότι αυτό είναι το κλειδί για μια φόρμουλα “κατά των όγκων”.

Δείτε επίσης: Αναισθητικό σκοτώνει καρκινικά κύτταρα μέσω ειδικών μηχανισμών

Ο μεγάλος αριθμός ιόντων ασβεστίου είναι επιβλαβής, καθώς επηρεάζει τα στοιχεία υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια.

φάρμακο για καρκίνο θεραπεία

Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε ότι βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτή την επικίνδυνη υπερβολική εισροή ιόντων για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα. Η διαδικασία ονομάζεται “calcium storm” ή “καταιγίδα ασβεστίου“.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η έκθεση στο υπέρυθρο φως θα διευκόλυνε το νέο φάρμακο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Οι ειδικοί δοκίμασαν την ενέσιμη φόρμουλα σε ποντίκια που είχαν προσβληθεί από όγκους μέσω ειδικά τροποποιημένων σφαιριδίων πυριτίου που δεν παρουσίαζαν καμία βλάβη στα τρωκτικά.

Μόλις έφτασε στο αίμα τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο κατά του καρκίνου έφτασε με επιτυχία στον όγκο και ενεργοποιήθηκε με την παρουσία υπέρυθρου φωτός.

Δείτε επίσης: Η μαστογραφία που διεξάγεται με ΑΙ ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού

Μέσα σε λίγες μέρες, οι όγκοι των ποντικιών εξαφανίστηκαν.

Η ερευνητική ομάδα είναι αισιόδοξη ότι αυτή η φόρμουλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω βιοϊατρική έρευνα.

ασβέστιο

Η Σημασία της Ανακάλυψης για την Ογκολογία

Το επίτευγμα των επιστημόνων δεν είναι ένα ακόμη φάρμακο στην αποθήκη της ιατρικής. Είναι μια σημαντική ανακάλυψη που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για τη θεραπεία του καρκίνου. Αυτό το νέο φάρμακο που “χτυπά” τους όγκους, παρεμβαίνει στις διαδικασίες που επιτρέπουν στον καρκίνο να αναπτύσσεται και να διαδίδεται μέσα στον οργανισμό

Δείτε επίσης: Χάπι για τον καρκίνο του πνεύμονα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά το ήμισυ

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου, που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς.  Ωστόσο, ο δρόμος από το εργαστήριο έως την ασφαλή χρήση είναι μακρύς και γεμάτος προκλήσεις. Απαιτούνται περισσότερες έρευνες και προσεκτικές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, που εξετάζουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου σε διάφορους πληθυσμούς ασθενών. 

Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, παραμένει μια πρόκληση για τους επιστήμονες να υπερβούν τα εμπόδια και να διασφαλίσουν ότι οι αντικαρκινικές θεραπείες θα είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες σε όλους τους ανθρώπους που τις χρειάζονται. Αλλά με τη συνεχή επιστημονική πρόοδο και την αφοσίωση σε αυτόν τον σημαντικό στόχο, είναι δυνατόν να σημειώσουμε μια σημαντική νίκη στην καταπολέμηση του καρκίνου. 

Πηγή: nypost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS