ΑρχικήinetΟι Simpsons προέβλεψαν τη δημιουργία του Apple Vision Pro

Οι Simpsons προέβλεψαν τη δημιουργία του Apple Vision Pro

Οι Simpsons προκαλούν αναστάτωση, προβλέποντας το Apple Vision Pro – η τεχνολογική επανάσταση που έφερε το μέλλον στο παρόν.

Οι Simpsons προκαλούν αναστάτωση, προβλέποντας το Apple Vision Pro - η τεχνολογική επανάσταση που έφερε το μέλλον στο παρόν.

Οι Simpsons αποδεικνύουν ξανά ότι προβλέπουν το μέλλον, αυτή τη φορά προβλέποντας σκηνές ανθρώπων περιπλανώμενων στους δρόμους χρησιμοποιώντας τα νέα Apple Vision οκτώ χρόνια πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος.

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το νέο Vision Pro, με κόστος $3,500, την Παρασκευή στα καταστήματα, και οι θαυμαστές έχουν δημοσιεύσει βίντεο χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία στην καθημερινή τους ζωή.

Δείτε επίσης: Πώς να προπαραγγείλετε το Apple Vision Pro;

Οι Simpsons, με την απίστευτη ικανότητά τους να προβλέπουν το μέλλον, έδειξαν σκηνές παρόμοιες με αυτές που οι άνθρωποι δημοσιεύουν στο διαδίκτυο για την εξάπλωση των εικονικών αληθειών στην κοινωνία, σε ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο ‘Φίλοι και Οικογένεια’. Από την πρώτη προβολή της σειράς το 1989, οι Simpsons έχουν προβλέψει με επιτυχία την εκλογή του Donald Trump ως προέδρου, την ενδυμασία της Kamala Harris κατά την ορκωμοσία της, τον Richard Branson να πετά στο διάστημα, τα έξυπνα ρολόγια και πολλά άλλα.

Στο επεισόδιο, ο κύριος Burns προσλαμβάνει τη Marge, τον Bart, τη Lisa και τη Maggie για να παίξουν την εικονική του οικογένεια, η οποία στη συνέχεια γίνεται μια τεχνολογία προσβάσιμη για όλους. Ένα μοντάζ δείχνει όλους τους χαρακτήρες των Simpsons να φορούν σετ εικονικής πραγματικότητας καθώς περπατούν στέκονται σε λαμπάδες και πέφτουν σε λακούβες.

Ο διευθυντής του σχολείου, Seymour Skinner, έχει μια εικονική πικνίκ και ο Homer με η Marge κοιμούνται δίπλα-δίπλα στο κρεβάτι τους φιλώντας ο ένας τον άλλον εικονικά.

Αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε το Vision Pro, η εμπειρία χρήσης της συσκευής έχει συγκριθεί με ένα επεισόδιο της σειράς “Black Mirror“.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά μέσα δείχνουν ένα άτομο να φοράει το ακουστικό καθισμένο σε ένα υπόγειο τρένο της Νέας Υόρκης πληκτρολογώντας στον αέρα.

Στο San Jose, στην Καλιφόρνια, ένας άντρας που φορά λευκά παντελόνια και μαύρο πουκάμισο καταγράφεται να περπατά στον δρόμο χρησιμοποιώντας το ακουστικό, σταματώντας να δείχνει πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να δει στην οθόνη του.

Δείτε ακόμα: Vision Pro: Η Apple έχει ήδη πουλήσει έως και 180.000 ακουστικά

Στο Λονδίνο, το βίντεο δείχνει έναν άντρα με κοστούμι να φοράει το ακουστικό και να περπατάει το ρομποτικό του σκυλί στον δρόμο. Το ακουστικό κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την οικογένεια iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, το οποίο ο διευθυντής εκτίμησε ως μια συσκευή “που βλέπεις έξω και όχι μέσα.”

“Με το Vision Pro, δεν περιορίζεσαι πλέον από μια οθόνη”, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πέρυσι.

Το ακουστικό λειτουργεί με το VisionOS, το οποίο η Apple προβάλλει ως “το πρώτο χωρικό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο”.

Η Apple το αποκαλεί “χωρικό υπολογισμό” επειδή ανακατεύει το περιεχόμενο στον χώρο γύρω σας.

Ο χωρικός υπολογισμός είναι ένας τρόπος για να περιγραφεί η αλληλεπίδραση μεταξύ του φυσικού κόσμου γύρω μας και ενός εικονικού κόσμου που κατασκευάζεται από την τεχνολογία, επιτρέποντας σε ανθρώπους και μηχανές να αλληλεπιδρούν αρμονικά με αντικείμενα και χώρους.

Ο διευθυντής του σχολείου, Seymour Skinner, έχει μια εικονική πικνίκ και ο Homer με η Marge κοιμούνται δίπλα-δίπλα στο κρεβάτι τους φιλώντας ο ένας τον άλλον εικονικά.

Η εκτέλεση αυτών των καθηκόντων περιλαμβάνει συχνά στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης.

Η Apple ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερες από 600 νέες εφαρμογές σχεδιασμένες ειδικά για το Vision Pro. Η Susan Prescott, αντιπρόεδρος της Apple για τις Παγκόσμιες Σχέσεις Προγραμματιστών, δήλωσε: “Το Apple Vision Pro ανοίγει τη φαντασία της παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών μας, και εμπνεόμαστε από την ποικιλία χωρικών εμπειριών που έχουν δημιουργήσει για αυτήν τη συναρπαστική νέα πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Apple Store: Σάρωση προσώπου για τη βέλτιστη επιλογή Apple Vision Pro

‘Με περισσότερες από 600 νέες χωρικές εμπειρίες προς εξερεύνηση στο εντελώς νέο App Store, σε συνδυασμό με περισσότερες από ένα εκατομμύριο συμβατές εφαρμογές σε iOS και iPadOS, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν μια ευρεία γκάμα εφαρμογών που διευρύνουν τα όρια του δυνατού.’

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με το Vision Pro, το οποίο εμφανίζει μια μεγάλη οθόνη που παίζει το περιεχόμενο, και μπορούν επίσης να παίξουν πάνω από 100 παιχνίδια Apple Arcade σε οθόνη τόσο μεγάλη όσο θέλουν.

Για εργασιακούς σκοπούς, το ακουστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα trackpad και πληκτρολόγιο για να εκτελεί καθήκοντα που θα χρησιμοποιούσαν έναν παραδοσιακό υπολογιστή με πολλές οθόνες.

Το Vision Pro μπορεί επίσης να αναπαράγει αναμνήσεις στο καθιστικό σας, όπως βίντεο των παιδιών σας ή μια διασκεδαστική πάρτι που παρακολουθήσατε.

Πηγή πληροφοριών: dailymail.co.uk

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS