ΑρχικήSecurityAI: Καθιστά τις κυβερνοεπιθέσεις πιο αποτελεσματικές

AI: Καθιστά τις κυβερνοεπιθέσεις πιο αποτελεσματικές

Η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) προειδοποιεί ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα αυξήσει τις κυβερνοεπιθέσεις και τον κίνδυνο ransomware.

ransomware AI κυβερνοεπιθέσεις

Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αναφέρει ότι η τεχνολογία αποτελεί εμπόδιο για τους εγκληματίες. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει πιο αποτελεσματικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ οι χάκερς αξιοποιούν την τεχνολογία για τον εντοπισμό των θυμάτων και έπειτα την επίθεσή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Έρευνα για τα Ransomware: Το 94% των Εταιρειών Θα Πλήρωνε

Η υπηρεσία προειδοποιεί για την αυξανόμενη απειλή, συμπεριλαμβανομένου του ransomware, και καλεί για προσεκτική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Η κυβέρνηση και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) προειδοποιούν για την αυξανόμενη χρήση του AI σε κυβερνοεπιθέσεις, καθιστώντας τις υπάρχουσες απειλές, όπως το ransomware, εξελικτικές, αλλά όχι επαναστατικές. Οι νέες οδηγίες καλούν τους ηγέτες επιχειρήσεων να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια, αντιμετωπίζοντας το θέμα ως ζήτημα ζωτικής σημασίας. Οι AI υπηρεσίες μειώνουν τα εμπόδια εισόδου, αυξάνοντας τον αριθμό των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με τον James Babbage, το ransomware παραμένει απειλή για την εθνική ασφάλεια, με την τεχνητή νοημοσύνη να ενισχύει τις δυνατότητες των χάκερς. Η έκθεση προβλέπει αύξηση της απειλής λόγω των εξελίξεων στο AI.

AI κυβερνοεπιθέσεις τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: NCSC: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξήσει τις ransomware επιθέσεις

Η NCA δεσμεύεται να προστατεύει το κοινό, στοχεύοντας στη μείωση της εγκληματικής χρήσης της τεχνολογίας και υιοθετώντας ασφαλείς και αποτελεσματικές τεχνολογίες.

Πηγή: independent.co.uk

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS