ΑρχικήsecurityPegasus Spyware: Στόχευε iPhone δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Ιορδανία

Pegasus Spyware: Στόχευε iPhone δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Ιορδανία

Στην Ιορδανία, περίπου τριάντα δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και μέλη της κοινωνίας των πολιτών έχουν πέσει θύματα του spyware Pegasus της NSO Group, σύμφωνα με έρευνες της Access Now και του Citizen Lab.

pegasus spyware

Εννέα από αυτούς έχουν επιβεβαιωθεί ως στόχοι, με έξι να έχουν παραβιαστεί από το εργαλείο παρακολούθησης Pegasus. Οι επιθέσεις εκτιμάται ότι συνεχίζονταν από το 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Δείτε ακόμη: Shutdown.log: Βοηθάει στον εντοπισμό κακόβουλου spyware σε iPhone

Οι δράστες παρίσταναν τους δημοσιογράφους και χρησιμοποιούσαν παραπλανητικούς συνδέσμους για να εισβάλλουν στις συσκευές. Η NSO Group κρίνεται για την έλλειψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν προβεί στην πώληση της τεχνολογίας της. Παρά τις διαβεβαιώσεις της NSO, ότι το Pegasus spyware δεν χρησιμοποιείται για μαζική παρακολούθηση, αυτές οι επιθέσεις αποκαλύπτουν την αντίφαση μεταξύ της παρουσίασης που κάνει η εταιρεία και των καταχρήσεων του Pegasus.

Η Access Now αναφέρει ότι επιθέσεις σε Apple iOS, όπως οι FORCEDENTRY και FINDMYPWN, έχουν διεισδύσει σε συσκευές θυμάτων με ένα απλό κλικ, παραβιάζοντας τις ασφάλειες που είχαν τεθεί για την αποτροπή του Pegasus. Οι χάκερς εισέβαλαν μέσω WhatsApp και SMS για αυξημένη αποτελεσματικότητα. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας κλειδώματος σε iPhone προστάτευσε ορισμένες συσκευές. Η Access Now καλεί τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, να αποφύγουν τη χρήση αυτών των εργαλείων και να επιβάλουν απαγόρευση για την πώλησή τους.

pegasus spyware iphone

Διαβάστε επίσης: LightSpy iPhone spyware: Συνδέεται με τους hackers APT41;

Η οργάνωση επισημαίνει ότι οι επιθέσεις αυτές παραβιάζουν τα δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και την ελευθερία έκφρασης, εκφοβίζοντας και αποτρέποντας τον ακτιβισμό και το δημοσιογραφικό έργο των θυμάτων.

Πηγή: thehackernews.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS