ΑρχικήinetNintendo Switch: Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 139 εκατομμύρια

Nintendo Switch: Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 139 εκατομμύρια

Η Nintendo ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματά της, αποκαλύπτοντας ότι οι πωλήσεις του Switch ανέρχονται πλέον σε 139,36 εκατομμύρια μονάδες (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023) από την κυκλοφορία του συστήματος τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch 2: Θα κυκλοφορήσει φέτος η κονσόλα;

Nintendo Switch

Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 132,46 εκατομμύρια, αυξημένος από τον Νοέμβριο, και η Nintendo έχει αυξήσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις υλικού και το συνολικό κέρδος για το έτος, ακολουθώντας μία επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη περίοδο για την εταιρεία.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης μετά τη δημοσίευση της αναφοράς, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ανέφερε ότι το Switch – ειδικά το τρέχον μοντέλο – θα παραμείνει η “κύρια επιχείρηση” της εταιρείας έως το 2024, και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια για νέο υλικό.

Η εταιρεία προβλέπει τώρα πωλήσεις 15,5 εκατομμυρίων Switches πριν το τέλος του οικονομικού έτους (Μάρτιος), αυξημένες κατά μισό εκατομμύριο, εκτός από 5 εκατομμύρια περισσότερες μονάδες λογισμικού.

Παρόλο που ο συνολικός όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυτή η μείωση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν και αναμενόμενη λαμβάνοντας υπόψη ότι το Switch βρίσκεται στον έβδομο χρόνο παρουσίας του στα ράφια των καταστημάτων. Το σύστημα συνεχίζει να πωλείται άνω των προσδοκιών καθώς πλησιάζει τον όγδοο χρόνο στην αγορά και οι φήμες για νέα Nintendo υλικολογισμικά συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

Σε άλλο μέρος, το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 11,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 13,1% και οι πωλήσεις στις “επιχειρήσεις που σχετίζονται με κινητά και IP” αυξήθηκαν κατά 93,4% χάρη σε αύξηση των πωλήσεων σχετιζόμενων με την κινηματογραφία και αυξημένα εισοδήματα από δικαιώματα, σύμφωνα με την έκθεση.

Δείτε ακόμα: Nintendo Switch 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κατά την ανάλυση της κατανομής μεταξύ των διαθέσιμων μοντέλων του Nintendo Switch, το μοντέλο OLED ήταν για μία ακόμη φορά το πιο δημοφιλές και αύξησε τις πωλήσεις του σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον προηγούμενο χρόνο, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Η ζήτηση δεν αφορά μόνο τις πρώτες αγορές, αλλά και τις επιπλέον αγορές και τις αντικαταστάσεις, σύμφωνα με την έκθεση. Ο αριθμός των χρηστών που έπαιξαν το λογισμικό το 2023 αυξήθηκε επίσης σε ρεκόρ υψηλό πάνω από 122 εκατομμύρια.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην κατανομή του υλικού, με τις πωλήσεις από τα πρώτα τρία τρίμηνα του οικονομικού έτους συνδυασμένες:

  • Total Switch hardware sales FY2024/Apr-Dec: 13.74 million
  • Total Standard Switch sales FY2024/Apr-Dec: 3.4 million
  • Total Switch OLED sales FY2024/Apr-Dec: 8.17 million
  • Total Switch Lite sales FY2024/Apr-Dec: 2.18 million
πωλήσεις

Και αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023, στον πίνακα συνολικών πωλήσεων υλικού της Nintendo:

Η κονσόλα Switch συνεχίζει να είναι αρκετά δυνατή και παρόλο που οι θαυμαστές και οι αναλυτές ανυπομονούν να ακούσουν περισσότερα για το “Switch 2“, φαίνεται ότι η Nintendo δεν βιάζεται να κάνει κάποια ανακοίνωση ακόμα.

Δείτε επίσης: Η βιβλιοθήκη Nintendo 64 του Switch Online προσθέτει νέο παιχνίδι

Πώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την φορητότητα του Nintendo Switch;

Το Nintendo Switch είναι μια παιχνιδομηχανή που σχεδιάστηκε για να είναι εξίσου απολαυστική στο σπίτι και εν κινήσει. Η φορητότητά του επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια οπουδήποτε βρίσκονται. Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε ταξίδια, σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, ή ακόμα και στη δουλειά για ένα σύντομο διάλειμμα.

Επιπλέον, το Nintendo Switch έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μια κονσόλα παιχνιδιών για το σπίτι, απλά τοποθετώντας το στη βάση του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια σας σε μεγαλύτερη οθόνη, όταν είστε στο σπίτι, και να συνεχίσετε να παίζετε στη φορητή λειτουργία, όταν βγαίνετε.

Το Nintendo Switch υποστηρίζει επίσης την πολλαπλή συμμετοχή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε με φίλους ή οικογένεια, ακόμα και όταν είστε εκτός σπιτιού. Τα Joy-Con controllers μπορούν να αποσπαστούν από την κύρια μονάδα, επιτρέποντας σε δύο άτομα να παίξουν μαζί.

Τέλος, το Nintendo Switch διαθέτει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών που είναι ιδανικά για φορητό παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια είναι συχνά σχεδιασμένα για σύντομες περιόδους παιχνιδιού, το οποίο είναι τέλειο για ταξίδια ή για σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: nintendolife.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS