ΑρχικήBusinessAdyen: Η αύξηση των πωλήσεών της προσελκύει ξανά τους επενδυτές

Adyen: Η αύξηση των πωλήσεών της προσελκύει ξανά τους επενδυτές

Η Adyen, ευρωπαϊκός κολοσσός στις online πληρωμές στην Ευρώπη, βίωσε άνοδο στην αξία των μετοχών της, χάρη στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και των κερδών που υπερέβησαν τις προσδοκίες για το 2023.

Adyen

Η εταιρεία επιβράδυνε το ρυθμό πρόσληψης και επέκτεινε συνεργασίες με μεγάλους ψηφιακούς πελάτες. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 22%, φθάνοντας τα 1,626 δισ. ευρώ, ενώ το EBITDA αυξήθηκε κατά 2% στα 743,0 εκατ. ευρώ.

Δείτε ακόμη: Paytm: Πτώση 20% στην αξία των μετοχών της

Η εταιρεία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών δείχνοντας σταθερή ανάπτυξη και μακροπρόθεσμες συμφωνίες, με αναλυτές να προβλέπουν άνοδο στις μετοχές λόγω των θετικών προοπτικών για το μέλλον. Η πολιτική της εταιρείας για προσεκτικές προσλήψεις και στρατηγικές συνεργασίες, συνέβαλε στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και κατ’επέκταση και της αξίας των μετοχών.

Η Adyen αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα το 2023, λόγω υψηλότερου πληθωρισμού, αύξησης επιτοκίων και επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών.

Η αξία της Stripe μειώθηκε στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Adyen ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 21% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, αν και με χαμηλότερο ρυθμό. Οι επενδυτές αμφισβήτησαν τις υψηλές τιμές της Adyen για τις υπηρεσίες της, ενώ η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει τα προμηθευτικά της έξοδα. Το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 48%, αντανακλώντας την επιβράδυνση στην πρόσληψη προσωπικού.

Adyen

Διαβάστε επίσης: Lotus: Σε ευνοϊκή θέση για να καταχωρήσει τις μετοχές της

Παρά την αύξηση του προσωπικού κατά 313 άτομα, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα. Στο τέλος του 2023, είχε συνολικά 4.196 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS