ΑρχικήinetΜήνυση σε εταιρείες social media για την αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία...

Μήνυση σε εταιρείες social media για την αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του έχει καταθέσει μήνυση εναντίον μεγάλων εταιρειών social media για την αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων.

μήνυση social media ψυχική υγεία

Η αγωγή περιλαμβάνει τις μητρικές εταιρείες Meta του Facebook και του Instagram, καθώς και τη Google του YouTube (νομικά γνωστή ως Alphabet), την Snap Inc. του Snapchat και την ByteDance του TikTok. Η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια και ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες σχεδίασαν επίτηδες τις πλατφόρμες τους με σκοπό να “επηρεάσουν εσκεμμένα και να εθίσουν παιδιά και έφηβους σε social media εφαρμογές”.

Δείτε επίσης: Εφοριακοί συμμετείχαν σε απάτη μέσω social media

Τα τελευταία δέκα χρόνια, μαρτυρήσαμε πόσο εθιστικός και κατακλυστικός μπορεί να είναι ο διαδικτυακός κόσμος, εκθέτοντας τα παιδιά μας σε μια συνεχή ροή περιεχομένου που είναι επιβλαβής και τροφοδοτεί την εθνική μας κρίση στην ψυχική υγεία. Αυτή η δήλωση προήλθε από τον Άνταμς και επισημαίνει την ανάγκη για επίγνωση και δράση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γίγαντες των κοινωνικών δικτύων αντιμετωπίζουν ανάλογες αγωγές. Οι ρυθμιστικές αρχές τους πιέζουν να προστατεύσουν τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενο, θέτοντας τους υπό έντονο έλεγχο. Η Meta, το TikTok και το YouTube αντιμετωπίζουν πλέον εκατοντάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί για λογαριασμό παιδιών και σχολικών περιοχών, σχετικά με τον εθισμό στα social media, σύμφωνα με την έκθεση.

Πριν από μόλις ένα μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τον αντίκτυπο που έχουν τα social media στα παιδιά.

Σύμφωνα με τη δήλωση των εκπροσώπων τους, η Meta εκφράζει την επιθυμία να παρέχονται στους έφηβους “ασφαλείς και κατάλληλες για την ηλικία τους εμπειρίες στο διαδίκτυο”, ενώ το TikTok δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διατηρήσει μια ασφαλή κοινότητα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται.

μήνυση social media ψυχική υγεία

Διαβάστε ακόμη: Taylor Swift: Ακατάλληλες AI-generated φωτογραφίες διαδόθηκαν στα social media

Η Alphabet αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας: “Έχουμε δημιουργήσει υπηρεσίες και πολιτικές που προσφέρουν στους νέους κατάλληλες εμπειρίες για την ηλικία τους, καθώς και ισχυρούς ελέγχους για τους γονείς τους. Οι ισχυρισμοί που αναφέρονται σε αυτή την καταγγελία είναι απλά αβάσιμοι”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Google, Jose Castaneda, σε δήλωσή του.

Πηγή: phonearena.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS