ΑρχικήsecurityMedusa ransomware: Η συμμορία προσθέτει δύο εταιρείες στα θύματά της

Medusa ransomware: Η συμμορία προσθέτει δύο εταιρείες στα θύματά της

Η ομάδα ransomware Medusa ισχυρίζεται ότι παραβίασε δύο εταιρείες: την Amoskeag Network Consulting Group LLC και την Kadac Pty Ltd. Τα ονόματα των δύο εταιρειών φέρεται να προστέθηκαν στο dark web portal της συμμορίας μαζί με τα άλλα θύματα.

Medusa ransomware νέα θύματα

Ωστόσο, οι hackers δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς και γιατί έγιναν οι επιθέσεις ούτε για την ποσότητα των δεδομένων που παραβιάστηκαν.

Medusa ransomware: Δύο νέα θύματα

Η Amoskeag Network Consulting Group LLC είναι μια συμβουλευτική εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει διάφορες υπηρεσίες, όπως διαχείριση υποδομής δικτύου, λύσεις κυβερνοασφάλειας κλπ σε επιχειρήσεις και έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε επίσης: Medusa Ransomware: Από διαρροές δεδομένων σε πολλαπλό εκβιασμό

Η Kadac Pty Ltd φαίνεται να ασχολείται με τη διανομή ή τη λιανική πώληση προϊόντων υγείας και ευεξίας και έχει την έδρα της στην Αυστραλία.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς της ransomware ομάδας Medusa, οι επίσημοι ιστότοποι και των δύο εταιρειών φαίνεται να είναι πλήρως λειτουργικοί. Προς το παρόν, οι εταιρείες δεν έχουν επιβεβαιώσει παραβίαση. Γι’ αυτό το λόγο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αυθεντικότητα των ισχυρισμών της ομάδας ransomware.

Ωστόσο, εάν οι ισχυρισμοί της ομάδας ransomware Medusa αποδειχθούν αληθείς, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι εκτεταμένες. Η πιθανή παραβίαση δεδομένων των εταιρειών είναι επικίνδυνη για τις εταιρείες, τους υπαλλήλους και τους πελάτες.

Medusa Ransomware επιθέσεις

Η ομάδα ransomware έχει επιτεθεί σε διάφορες εταιρείες. Τον Ιανουάριο του 2024, η Water For People, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, βρέθηκε στο στόχαστρο της ομάδας.

Το 2023, η Canadian Psychological Association (CPA) έπεσε, επίσης, θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα ransomware.

Δείτε επίσης: Οι οργανισμοί υγείας κινδυνεύουν από το Akira ransomware

Άλλες πρόσφατες επιθέσεις στόχευσαν οργανισμούς στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η πρόσφατη προσθήκη της Amoskeag Network Consulting Group LLC και της Kadac Pty Ltd στο dark web portal ransomware Medusa υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη απειλή που θέτουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Amoskeag Network Consulting Kadac Pty Ltd
Medusa ransomware: Η συμμορία προσθέτει δύο εταιρείες στα θύματά της

Μέτρα προστασίας

  • Χρήση αξιόπιστων και εξελιγμένων antivirus λογισμικών
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ειδικά για τα βασικά αρχεία
  • Τακτική ενημέρωση συστημάτων, εφαρμογών και antivirus προγραμμάτων
  • Εκπαίδευση υπαλλήλων, ώστε να αναγνωρίζουν ύποπτα emails
  • Χρήση φίλτρων για αυτόματο μπλοκάρισμα ύποπτων emails 
  • Χρήση firewall και VPN
  • Τμηματοποίηση δικτύου

Οι επιθέσεις ransomware (από την ομάδα Medusa και άλλες συμμορίες) μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στις επιχειρηματικές λειτουργίες σε εταιρείες, καθώς και να προκαλέσουν οικονομικές απώλειες λόγω της ανάγκης αποκατάστασης των συστημάτων και των δεδομένων.

Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά στην εικόνα και τη φήμη μιας επιχείρησης. Η πιθανή διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης από τους πελάτες και τους εταίρους, ενώ η δημοσιότητα που περιβάλλει τις επιθέσεις ransomware μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αξιολόγηση της εταιρείας στην αγορά.

Δείτε επίσης: Hive ransomware: Αμοιβή 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του

Για τους ατομικούς χρήστες, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να έχουν επίσης σοβαρές συνέπειες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την απώλεια προσωπικών δεδομένων, όπως φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία, τα οποία μπορεί να μην είναι δυνατόν να ανακτηθούν.

Τέλος, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό στρες και ανησυχία στους χρήστες, λόγω της απώλειας προσωπικών δεδομένων και της παραβίασης της ιδιωτικότητας.

Πηγή: thecyberexpress.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS