ΑρχικήsecurityVerizon: Εσωτερική παραβίαση δεδομένων εξέθεσε στοιχεία υπαλλήλων

Verizon: Εσωτερική παραβίαση δεδομένων εξέθεσε στοιχεία υπαλλήλων

Η Verizon Communications προειδοποιεί ότι μια εσωτερική παραβίαση δεδομένων εκθέτει τις πληροφορίες των μισών (περίπου) υπαλλήλων της.

Verizon Εσωτερική παραβίαση δεδομένων

Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και media έχει περισσότερους από 117.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με μια ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων που κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, ένας υπάλληλος της Verizon απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα αρχείο με ευαίσθητες πληροφορίες εργαζομένων. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε επίσης: HPE: Διερευνά ισχυρισμούς για νέα παραβίαση δεδομένων

Η Verizon ανακάλυψε την εσωτερική παραβίαση δεδομένων στις 12 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες αργότερα. Μετά από έρευνα, η εταιρεία διαπίστωσε ότι επηρεάστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες 63.206 εργαζομένων.

Τα δεδομένα που εκτέθηκαν ποικίλλουν ανά εργαζόμενο, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες όνομα
  • Στοιχεία ταυτότητας
  • Φυσική διεύθυνση
  • Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN)
  • Γένος
  • Union affiliation
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Πληροφορίες αποζημίωσης

Ωστόσο, φαίνεται ότι η παραβίαση επηρεάζει μόνο υπαλλήλους και όχι πελάτες.

Η Verizon λέει ότι εργάζεται για την ενίσχυση της εσωτερικής της ασφάλειας και σημείωσε ότι η έρευνά της αυτή τη στιγμή δεν δείχνει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα δεδομένα έχουν διαρρεύσει ευρέως.

Δείτε επίσης: Blackbaud παραβίαση δεδομένων: Η FTC ζητά ενίσχυση της ασφάλειας

Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι τεχνικοί μας έλεγχοι είναι ενισχυμένοι για να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση τέτοιου είδους καταστάσεων. Επίσης, ενημερώνουμε τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για το θέμα“.

Για να προστατεύσει τους υπαλλήλους της από τους κινδύνους αυτής της εσωτερικής παραβίασης δεδομένων, η Verizon έχει στείλει οδηγίες σχετικά με την εγγραφή σε μια υπηρεσία προστασίας από κλοπή ταυτότητας και παρακολούθησης πιστώσεων.

Συνέπειες μιας πιθανής διαρροής αυτών των δεδομένων

Οι διαρροές δεδομένων έχουν σημαντικές συνέπειες, τόσο για τα άτομα όσο και για τις επιχειρήσεις. Αρχικά, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια εμπιστοσύνης από τους πελάτες ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τους υπαλλήλους, καθώς τα προσωπικά τους δεδομένα δεν προστατεύονται επαρκώς.

Επιπλέον, οι διαρροές δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε νομικές συνέπειες. Οι επιχειρήσεις, όπως η Verizon, μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή να υποστούν νομικές διαδικασίες από άτομα ή οργανισμούς που έχουν πληγεί από τη διαρροή.

Δείτε επίσης: Cloudflare: Πώς ένα hack της Okta οδήγησε σε παραβίαση της εταιρείας; 

Μια άλλη σημαντική συνέπεια είναι η πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων. Τα εκτεθειμένα δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους παράγοντες για να εκτελέσουν επιθέσεις, όπως η απάτη ταυτότητας ή η εκμετάλλευση των πληροφοριών για επιθέσεις phishing.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS