ΑρχικήsecurityΧάκερ ισχυρίζεται ότι «εκδικάζει» πληροφορίες χρηστών του Discord, του Binance και του...

Χάκερ ισχυρίζεται ότι «εκδικάζει» πληροφορίες χρηστών του Discord, του Binance και του Coinbase

Ένας χάκερ υποστηρίζει ότι έχει πρόσβαση σε ένα λογαριασμό αιτημάτων των αρχών επιβολής του νόμου, με το όνομα “KodexGlobal“, που επιτρέπει στους αγοραστές να εκδίδουν πληροφορίες χρηστών από τις εταιρείες Coinbase, Binance, Chainlink και άλλες.

Δείτε επίσης: Το Discord διερευνά πρόβλημα πρόσβασης στην πλατφόρμα

χάκερ

Σύμφωνα με ένα άρθρο που ενημερώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, ο πάροχος λύσεων κυβερνοεγκλημάτων Hudson Rock ανέφερε ότι ο χάκερ προσφέρει πρόσβαση στον λογαριασμό του συστήματος αιτήσεων εκ μέρους των εκτελεστικών οργάνων στο BreachForums έναντι 5.000 δολαρίων ή 300 δολαρίων ανά έκτακτη αίτηση για δεδομένα (emergency data request – EDR).

Οι υπηρεσίες για τις οποίες ο χάκερ ισχυρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει ηλεκτρονικές καταγραφές (EDRs) περιλαμβάνουν το LinkedIn, το Discord, το Tinder, το Binance, το Coinbase, το Chainlink, το SendGrid και πολλά άλλα. Μιλώντας στο Cointelegraph, ένας εκπρόσωπος του Binance διευκρίνισε ότι τα ευρήματα του ιστολογίου δεν αντιπροσωπεύουν μια παραβίαση του συστήματος του Binance.

Το KodexGlobal είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ αρχών επιβολής του νόμου και ρυθμιστικών φορέων. Χάκερ με πρόσβαση στην πλατφόρμα θα μπορούσαν να ζητήσουν προσωπικά δεδομένα σχετικά με τους χρήστες μιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ψευδείς νομικούς λόγους για το αίτημα.

Η κατάχρηση του συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, εκβιασμό και οικονομική απώλεια για τους χρήστες, ιδίως αυτούς που κατέχουν κρυπτονομίσματα, σημείωσε.

Δείτε ακόμα: Απατεώνες crypto καταχρώνται λειτουργία του Twitter για να προσποιηθούν γνωστούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με την Hudson Rock, ο χάκερ “πιθανότατα” απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα επιβολής του νόμου εκμεταλλευόμενος διαπιστευτήρια που αποκτήθηκαν από μολυσμένους υπολογιστές που ανήκουν σε αστυνομικούς.

Binance

Τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία ανέφερε ότι ένας χάκερ προσπαθούσε να πουλήσει πρόσβαση στη νομική πύλη της Binance μέσω του KodexGlobal. Δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο εικόνα που δείχνει τρεις υπολογιστές που, όπως αναφέρεται, έχουν μολυνθεί από παγκόσμιες εκστρατείες διάδοσης κακόβουλου λογισμικού το 2023, με αποτέλεσμα την παραβίαση διαπιστευτηρίων.

Οι τρεις συνδέσεις που εμφανίζονται στην εικόνα με πρόσβαση στο πάνελ σύνδεσης της Binance φαίνεται να ανήκουν σε παραβιασμένους αστυνομικούς στην Ταϊβάν, την Ουγκάντα και τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει καμία παραβίαση συστήματος Binance, δεδομένων χρήστη ή κλοπές κρυπτονομισμάτων.

Την εποχή εκείνη, η KodexGlobal το απέρριψε ως “απάτη”, αν και η Binance, σύμφωνα με αναφορές, επιβεβαίωσε ότι γνώριζε για “παράνομη πρόσβαση”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Apps όπως το Coinbase Wallet είναι εκτεθειμένα σε επιθέσεις «Red Pill»

Πώς έχουν εξελιχθεί οι μέθοδοι των χάκερ στην κατάχρηση των ψηφιακών πλατφόρμων;

Οι χάκερ έχουν εξελιχθεί στην κατάχρηση των ψηφιακών πλατφόρμων μέσω της χρήσης πολυπλοκότερων τεχνικών. Αρχικά, οι χάκερ χρησιμοποιούσαν απλές μεθόδους όπως το brute force για να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας.

Ωστόσο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι χάκερ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πιο πολύπλοκες μεθόδους, όπως την εκμετάλλευση των ευπαθειών του λογισμικού, το social engineering και την χρήση των botnets για να επιτεθούν στα ψηφιακά συστήματα.

Επιπλέον, οι χάκερ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνικές όπως το phishing και το spear phishing, που επιτρέπουν την παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας μέσω εξαπάτησης των χρηστών, ώστε να παραχωρήσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Τέλος, οι χάκερ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνικές όπως το ransomware, που επιτρέπει την κρυπτογράφηση των δεδομένων των χρηστών και την απαίτηση λύτρων για την αποκατάστασή τους.

Πηγή: cointelegraph

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS