ΑρχικήUpdatesSora OpenAI: Το ΑΙ video αλλάζει για πάντα!

Sora OpenAI: Το ΑΙ video αλλάζει για πάντα!

Η OpenAI ανοίγει νέους δρόμους καθώς ο γίγαντας της τεχνητής νοημοσύνης αποκάλυψε το πρώτο του μοντέλο που μετατρέπει κείμενο σε βίντεο και ονομάζεται Sora, ικανό να δημιουργεί συγκλονιστικά ρεαλιστικό περιεχόμενο.

OpenAI τεχνητή νοημοσύνη Sora

Αναρωτιόμασταν, πότε η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επιτέλους τη δική της μηχανή βίντεο, καθώς τόσοι πολλοί από τους ανταγωνιστές της, όπως το Stability AI και η Google, έχουν προηγηθεί. Ίσως η OpenAI ήθελε να κάνει τα πράγματα ακριβώς πριν από την οριστική κυκλοφορία. Με τον τρέχοντα ρυθμό, η ποιότητα των αποτελεσμάτων της μπορεί να ανταγωνιστεί τους σύγχρονούς της. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα, το Sora μπορεί να δημιουργήσει «ρεαλιστικές και φανταστικές σκηνές» από ένα μόνο κείμενο, όπως και άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπουν κείμενο σε βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών

Η Open AI υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη της μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο που οι άνθρωποι και τα αντικείμενα “υπάρχουν στον φυσικό κόσμο”. Αυτό επιτρέπει στο Sora να δημιουργήσει σκηνές με πολλούς ανθρώπους, διάφορους τύπους κίνησης, προσωπικές εκφράσεις, υφές και αντικείμενα με λεπτομέρεια. Τα δημιουργούμενα βίντεο δεν παρουσιάζουν την τεχνητή εμφάνιση ή τις απειλητικές μορφές που υπάρχουν σε άλλα περιεχόμενα τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, θα αναφερθούν περαιτέρω λεπτομέρειες γι’ αυτό αργότερα.

Το Sora είναι επίσης ευέλικτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν μια στατική εικόνα που θα λειτουργεί ως βάση για ένα βίντεο. Το περιεχόμενο της εικόνας θα ζωντανέψει με προσοχή στις λεπτομέρειες. Επίσης, μπορεί να επεκτείνει ή να συμπληρώσει τα κενά σε ένα υπάρχον βίντεο.

Μπορείτε να βρείτε δείγματα βίντεο στην ιστοσελίδα του OpenAI και στο X (πρώην γνωστό ως Twitter). Ένα από τα αγαπημένα μας παρουσιάζει μια παιχνιδιάρικη ομάδα κουταβιών που παίζουν στο χιόνι.

Στο παραπάνω βίντεο, θα παρατηρήσετε την απαλή τους γούνα και το χιόνι που κολλάει στα ρύγχη τους, δίνοντάς τους μια ζωντανή εμφάνιση.

Παρακάτω βρίσκεται επίσης ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα Γκούρα της Βικτωρίας να κινείται ακριβώς όπως ένα πραγματικό πουλί.

Ένα έργο σε εξέλιξη

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το παραπάνω βίντεο, το Sora δεν είναι τέλειο και αλάνθαστο. Η OpenAI παραδέχεται ότι «το μοντέλο του έχει αδυναμίες». Μπορεί να δυσκολευτεί να προσομοιώσει τη φύση ενός αντικειμένου, να μπερδέψει τα αριστερά από τα δεξιά, καθώς και να παρεξηγήσει «περιπτώσεις αιτίας και αποτελέσματος».

Επιπλέον, κάνει πολλά περίεργα λάθη. Ένα από τα πιο αστεία ατυχήματα περιλαμβάνει μια ομάδα αρχαιολόγων που ανακαλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί, το οποίο στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε μια καρέκλα πριν καταλήξει σε ένα τσαλακωμένο κομμάτι πλαστικό. Επίσης, φαίνεται πως το AI αντιμετωπίζει προβλήματα με τις λέξεις, καθώς το “Otter” γράφεται λάθος ως “Oter” και το “Land Rover” αναφέρεται ως “Danover”.

Η εταιρεία εκτός των άλλων, θα συνεργαστεί με τους «red teamers» της, οι οποίοι είναι μια ομάδα ειδικών του κλάδου «για να αξιολογήσουν κρίσιμους τομείς για βλάβες ή κινδύνους». Θέλουν να βεβαιωθούν ότι το Sora δεν δημιουργεί ψευδείς πληροφορίες ή περιεχόμενο μίσους. Επιπλέον, το OpenAI σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν ταξινομητή κειμένου για να απορρίπτει προτάσεις που παραβιάζουν την πολιτική τους.

OpenAI τεχνητή νοημοσύνη Sora

Δείτε επίσης: Ιταλία: Κατηγορεί την OpenAI και το ChatGPT για παραβίαση του GDPR

Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, βίαια βίντεο και παρομοιώσεις διασημοτήτων, μεταξύ άλλων.

Ακόμη ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του Sora OpenAI.

Πηγή: techradar.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS