ΑρχικήUpdatesMeta Quest 3: Ποιά είναι η λειτουργία του "Wide Motion";

Meta Quest 3: Ποιά είναι η λειτουργία του “Wide Motion”;

Το νέο χαρακτηριστικό “Wide Motion Mode” του Meta Quest 3 επεκτείνει την εμβέλεια ανίχνευσης των κινήσεων των χεριών.

Wide Motion Mode Quest 3

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό λειτουργεί συνεχώς, παρακολουθώντας το πάνω μέρος του σώματος να κινείται προς τα έξω, ενώ παρακολουθεί τα παρασκήνια. Όταν ένα χέρι είναι αποκλεισμένο ή εκτός του πεδίου όρασης των καμερών παρακολούθησης, η λειτουργία Wide Motion θα εκτιμήσει τη θέση του χεριού με βάση το υπόλοιπο χέρι σας.

Δείτε περισσότερα: VR headsets: Η “μάχη” μεταξύ Apple Vision Pro και Meta Quest 3

Αυτό επιτρέπει την παρακολούθηση των χεριών για την υποστήριξη ενεργειών με ευρεία κίνηση, που προηγουμένως ήταν δυνατό να γίνουν μόνο με χειριστήρια, όπως η ρίψη, η αρπαγή αντικειμένων από την πλάτη σας ή η μετακίνηση, όπως το Gorilla Tag και το Echo VR.

Φυσικά, η κίνηση των δακτύλων σας δεν μπορεί να εκτιμηθεί με αυτόν τον τρόπο, επομένως τα δάχτυλα θα παραμείνουν παγωμένα έως ότου το χέρι επανέλθει στην προβολή μιας κάμερας παρακολούθησης. Ο χειρισμός αυτού θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση για τους προγραμματιστές στα παιχνίδια. Η λειτουργία Wide Motion δεν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τη λειτουργία Multimodal.

Wide Motion Meta Mode Quest 3

Αν και η Meta αναφέρει ότι θα είναι συμβατή με όλα τα μελλοντικά headsets, το Wide Motion Mode λειτουργεί προς το παρόν μόνο με το Quest 3, όπως και η δυνατότητα Inside-Out Body Tracking που την υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμη: Meta: Έφτασαν τα Meta Quest 3 εικονικής πραγματικότητας

Πηγή: uploadvr.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS