ΑρχικήSecurityTinder: Διευρύνει τη δυνατότητα ID Verification παγκοσμίως

Tinder: Διευρύνει τη δυνατότητα ID Verification παγκοσμίως

Το Tinder, η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών, ετοιμάζεται να διευρύνει τη δυνατότητα ID Verification (επαλήθευσης ταυτότητας) για τους χρήστες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και το Μεξικό, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας των προφίλ των χρηστών.

Tinder ID Verification

Η υλοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ΗΠΑ και το Μεξικό μέχρι το καλοκαίρι, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία μέχρι την άνοιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε σήμερα η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του στο Tinder χάρη στο ChatGPT

Η διαδικασία ID Verification περιλαμβάνει τη λήψη ενός βίντεο selfie και την υποβολή μιας έγκυρης άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου. Αυτό γίνεται για τη διασφάλιση της ταύτισης του χρήστη με τις φωτογραφίες στο προφίλ του. Επιπλέον, ελέγχεται η ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στο έγγραφο ταυτότητας. Αυτή η δυνατότητα είναι προσβάσιμη μέσω της σελίδας προφίλ του χρήστη.

Μετά από ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το Tinder ανέφερε ότι οι χρήστες που ολοκλήρωσαν την επαλήθευση ταυτότητας είχαν 67% περισσότερες αντιστοιχίσεις σε σχέση με αυτούς που δεν το έκαναν.

Το Tinder θα προσθέσει ένα μπλε σήμα κάμερας στους χρήστες που ολοκληρώνουν την Επαλήθευση Φωτογραφίας και ένα μπλε σήμα αναγνωριστικού σε όσους ολοκληρώνουν τo ID Verification. Οι χρήστες που ολοκληρώνουν και τις δύο επαληθεύσεις θα λάβουν ένα μπλε σήμα επιβεβαίωσης, υποδεικνύοντας την αυθεντικότητά τους.

Η Pamela Zaballa, διευθύνουσα σύμβουλος του NO MORE, εξαίρεσε την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στις online γνωριμίες. Ο Ted Bunch, αρμόδιος ανάπτυξης στο A Call To Men, συμφώνησε με αυτή την άποψη, υπογραμμίζοντας πως η επαλήθευση της ταυτότητας αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για τους χρήστες.

Το Tinder, που ξεκίνησε το 2012, είναι η κορυφαία εφαρμογή παγκοσμίως για τη γνωριμία νέων ανθρώπων. Την εφαρμογή την έχουν κατεβάσει περισσότερα από 530 εκατομμύρια άτομα και είναι διαθέσιμη σε 190 χώρες και σε πάνω από 45 γλώσσες. Η εφαρμογή έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ χρηστών ηλικίας 18-25 ετών. Πέρυσι, το Tinder αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως από την Fast Company.

Tinder ID Verification επαλήθευση ταυτότητας

Δείτε περισσότερα: WhatsApp: Ένα βήμα πιο κοντά στην επαλήθευση μέσω email

Η δυνατότητα ID Verification επεκτείνεται μετά από δήλωση δελτίου τύπου από το Tinder, που ανήκει στο Match Group (NASDAQ: MTCH). Ο στόχος είναι να προσφέρει στους χρήστες περισσότερες δυνατότητες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την αυθεντικότητα στις online εμπειρίες τους στον χώρο των γνωριμιών.

Πηγή: investing.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS