ΑρχικήBusinessH Amazon αντικαθιστά τη Walgreens στη Dow Jones Industrial Average

H Amazon αντικαθιστά τη Walgreens στη Dow Jones Industrial Average

Η Amazon ετοιμάζεται να ενταχθεί στη Dow Jones Industrial Average αντικαθιστώντας την Walgreens Boots Alliance. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η S&P Dow Jones Indices.

Amazon dow jones

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 1,3% στις εκτεταμένες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση, ενώ η Walgreens εμφάνισε πτώση 3%.

Διαβάστε επίσης: SNS Sender Malware διανέμει Phishing SMS μέσω της Amazon

Η ενσωμάτωση της Amazon θα επεκτείνει την εκθεσιμότητα των καταναλωτών στη λιανική αγορά, καθώς και σε άλλους τομείς της Dow, με την κίνηση να προκαλείται από τη Walmart (WMT.N), που ανοίγει νέο κεφάλαιο με την απόφασή της να διασπάσει τις μετοχές της, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της S&P Dow Jones Indices.

Ο Δείκτης Dow Jones, που ξεκίνησε το ταξίδι του το 1896, είναι ευρέως παρακολουθούμενος από ιδιώτες επενδυτές, αντικατοπτρίζοντας σημαντικά την αγορά μετοχών των ΗΠΑ. Οι θεσμικοί επενδυτές συχνά πραγματοποιούν σύγκριση της απόδοσής του με το S&P 500 (.SPX).

Πέρα από την κυριαρχία στον κλάδο του διαδικτυακού εμπορίου, η εταιρεία από το Σιάτλ έχει σημαντική παρουσία στον χώρο του cloud computing και άλλους τομείς.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ κατά την έναρξη των συναλλαγών τη Δευτέρα.

Η Walmart θα παραμείνει μέρος του Dow, αν και η επικείμενη διάσπαση μετοχών τρία προς ένα, που θα τεθεί σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή, θα μειώσει τη βαρύτητα του λιανοπωλητή.

Η Dow Jones συντίθεται με βάση τις τιμές των μετοχών των στοιχείων του, αντί της συνολικής αγοραίας αξίας κάθε εταιρείας.

Επιπλέον, η Uber Technologies (UBER.N) θα ενταχθεί στη Dow Jones Transportation Average (.DJT), αντικαθιστώντας την JetBlue Airways Corp (JBLU.O). Με την κίνηση αυτή, η Uber αποκτά προβολή στη βιομηχανία των μεταφορών, όπως αναφέρει η S&P Dow Jones Indices.

Amazon dow jones walgreens

Δείτε περισσότερα: Motorola Moto G Power 5G 2023 με έκπτωση 100 $ στην Amazon!

Η εισαγωγή της Amazon στο Dow είναι η πρώτη από το 2020, ενώ το Salesforce ανοίγει νέες προοπτικές. Ταυτόχρονα, η Amgen και η Honeywell International αντικαθιστούν την Exxon Mobil. Επιπλέον, η Pfizer και η Raytheon Technologies βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS