ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση χτυπά την υπηρεσία μετανάστευσης του Μαλάουι

Κυβερνοεπίθεση χτυπά την υπηρεσία μετανάστευσης του Μαλάουι

Το Μαλάουι έχει αναστείλει την έκδοση διαβατηρίων μετά από κυβερνοεπίθεση στο υπολογιστικό σύστημα της υπηρεσίας μετανάστευσης της χώρας.

Μαλάουι
Κυβερνοεπίθεση χτυπά την υπηρεσία μετανάστευσης του Μαλάουι

Ο Πρόεδρος Lazarus Chakwera δήλωσε στους βουλευτές ότι η επίθεση κατά του τμήματος της κυβέρνησης αντιστοιχούσε σε “σοβαρή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας”.

Αποκάλυψε ότι οι χάκερ ζητούσαν λύτρα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους και εργαζόταν για την επίλυση του προβλήματος.

«Δεν ασχολούμαστε με τον κατευνασμό των εγκληματιών με δημόσιο χρήμα, ούτε ασχολούμαστε με τη διαπραγμάτευση με αυτούς που επιτίθενται στη χώρα μας», είπε την Τετάρτη.

Η ζήτηση για διαβατήρια είναι υψηλή στο Μαλάουι, με πολλούς νέους να θέλουν να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση εργασιακών ευκαιριών.

Ο κ. Chakwera αναφέρθηκε ότι είχε δώσει στο τμήμα μετανάστευσης τρεις εβδομάδες εντός των οποίων θα πρέπει να παράσχει μια προσωρινή λύση και να επαναλάβει την έκδοση διαβατηρίων, ενώ περιμένει να ανακτήσει τον έλεγχο του συστήματος.

Ανέφερε ότι θα αναπτυχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση με επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το Μαλάουι δεν εξέδιδε διαβατήρια λόγω αυτού που ανέφεραν οι αξιωματούχοι ως “ένα τεχνικό πρόβλημα”.

Ο κ. Chakwera αποκάλυψε για πρώτη φορά την Τετάρτη ότι το σύστημα μετανάστευσης είχε “χακαριστεί”, χωρίς να αναφέρει ποιος υποπτευόταν ότι έκανε το hack.

Δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπτώσεων όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Οι κάτοικοι του Μαλάουι ζητούν απαντήσεις για τις επίμονες καθυστερήσεις στην έκδοση του ταξιδιωτικού εγγράφου.

Κάποιοι απογοητευμένοι κάτοικοι του Μαλάουι κατηγόρησαν στο παρελθόν την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στις αιτήσεις με τις κατηγορίες διαφθοράς.

Αυτήν τη στιγμή, όποιος δεν διαθέτει διαβατήριο ή το δικό του έχει λήξει δεν μπορεί να αποκτήσει ένα νέο και, συνεπώς, δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS