ΑρχικήGaming4 λόγοι για να αγοράσετε μία καμπυλωτή οθόνη για gaming

4 λόγοι για να αγοράσετε μία καμπυλωτή οθόνη για gaming

Η επιλογή μιας καμπυλωτής οθόνης για gaming προσφέρει αυξημένη εμβύθιση και άνεση, βελτιώνοντας την εμπειρία σας

Εάν θεωρείς τον εαυτό σου σοβαρό gamer στο PC, τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την αγορά ενός καμπυλωτού monitor. Όχι μόνο το πεδίο ορατότητας είναι πολύ μεγαλύτερο, καθιστώντας ευκολότερο να δεις περισσότερο από το παιχνίδι που παίζεις, αλλά δεν χρειάζεται να κινείς το κεφάλι σου τόσο πολύ. Ενώ οι καμπυλωτές οθόνες προσφέρουν πολλά στους επαγγελματίες gamers, απαιτούν περισσότερο χώρο στο γραφείο και δεν είναι πάντα το πιο οικονομικό αξεσουάρ.

Γιατί να αγοράσετε ένα καμπυλωτό gaming monitor

Ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ένα καμπυλωτό monitor είναι για τον παράγοντα της εμβύθισης. Η καμπυλότητα της οθόνης δίνει την ψευδαίσθηση ότι η εικόνα μπροστά σας περιτυλίγεται γύρω σας και κάνει την εμπειρία gaming πιο εμβριθή. Αυτό είναι πιο εμφανές με τις καμπυλωτές οθόνες ultrawide, που έχουν ένα κανονικό λόγο πλευρών 21:9.

Δείτε επίσης: YouTube: 5 γρήγορα tips για μια βελτιωμένη εμπειρία προβολής!

Εάν σκέφτεσαι να αγοράσεις αυτόν τον τύπο οθόνης, τότε θα πρέπει να ελέγξεις την κορυφαία επιλογή του PCWorld για τις οθόνες ultrawide, την Alienware AW3423DW. Η οθόνη αυτή προσφέρει ζωντανές εικόνες με βαθιά μαύρα επίπεδα και φωτεινά σημεία. Προσφέρει ακόμα ρυθμό ανανέωσης 165Hz καθώς και υποστήριξη AMD FreeSync Premium Pro.

Η πολυεργασία γίνεται πολύ πιο εύκολη

Μπορείτε να κάνετε πολλά με μια γιγαντιαία οθόνη. Η διπλή μου οθόνη, που χρησιμοποιώ τόσο για εργασία όσο και για gaming, αυξάνει δραματικά την παραγωγικότητά μου, καθώς μου επιτρέπει να κάνω πολλαπλές εργασίες με ευκολία. Είτε ακολουθώ έναν οδηγό παιχνιδιού είτε χρησιμοποιώ τη δευτερεύουσα οθόνη μου για βιντεοκλήσεις, οριστικά υπερτερεί του να ισορροπώ με πολλές ανοικτές καρτέλες. Εφόσον πολλές καμπυλωτές οθόνες έχουν τον κανονικό λόγο πλευρών 21:9, το ευρύτερο πεδίο ορατότητας σας επιτρέπει να έχετε διάφορα παράθυρα ή εφαρμογές ανοικτά ταυτόχρονα. Πραγματικά έχετε πολύ χώρο στην οθόνη με μια καμπυλωτή οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλή τόσο για την εργασία όσο και για το gaming.

Δεν υπάρχει παραμόρφωση

Έχετε ποτέ μεγεθύνει μια εικόνα και έγινε ασαφής και παραμορφωμένη; Λοιπόν, σε μια καμπυλωτή οθόνη είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε παραμορφωμένες εικόνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια καμπυλωτή οθόνη στέλνει το φως απευθείας στο θεατή, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη εμπειρία προβολής. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την εικόνα ξεκάθαρα από άκρη σε άκρη. Οι επίπεδες οθόνες, από την άλλη, στέλνουν την εικόνα απευθείας σε ευθεία γραμμή, με αποτέλεσμα η εικόνα να φαίνεται περισσότερο παραμορφωμένη, ιδιαίτερα στα άκρα της οθόνης.

Δείτε ακόμα: Ενισχύστε τον υπολογιστή σας με τον AMD Ryzen 5 5500 CPU

Μειωμένη κόπωση των ματιών

Η καμπυλότητα της οθόνης ταιριάζει με την στρογγυλότητα του ματιού σας, προσομοιάζοντας το φυσικό μας πεδίο ορατότητας. Με τις επίπεδες οθόνες (οθόνες χωρίς καμπυλότητα), πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να επαναπροσαρμόσετε την εστίαση, καθώς το κέντρο της οθόνης είναι πιο κοντά στα μάτια σας. Αυτό είπε, με τις καμπυλωτές οθόνες, δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα μάτια σας καθ’ όλο το μήκος της οθόνης. Τα μάτια σας θα εστιάσουν φυσικά στο κέντρο της οθόνης, με αποτέλεσμα μια πιο άνετη εμπειρία προβολής. Δεν θα δείτε πολλή παραμόρφωση σε μια καμπυλωτή οθόνη επίσης, μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες κόπωσης των ματιών.

Λιγότερο Οικονομικές

Οι καμπυλωτές οθόνες είναι μεγαλύτερες από τις επίπεδες αντίστοιχες λόγω των ευρύτερων λόγων πλευρών τους, οπότε τείνουν να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο γραφείο. Αν έχετε περιορισμένο χώρο στο γραφείο, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια παραδοσιακή επίπεδη οθόνη.

Οι καμπυλωτές οθόνες είναι μεγαλύτερες από τις επίπεδες αντίστοιχες λόγω των ευρύτερων λόγων πλευρών τους, οπότε τείνουν να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο γραφείο. Αν έχετε περιορισμένο χώρο στο γραφείο, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια παραδοσιακή επίπεδη οθόνη. Για παράδειγμα, η Dell G2724D είναι η καλύτερη οικονομική οθόνη gaming του PCWorld. Αυτή η 27 ιντσών, 1440p επίπεδη οθόνη είναι μια καλή επιλογή για μικρά γραφεία επειδή έχει μικρότερο φυσικό αποτύπωμα. Έχει επίσης υψηλό ρυθμό ανανέωσης 165Hz, που σημαίνει ότι μπορείτε να αναμένετε σταθερή ευκρίνεια κίνησης και ομαλό gameplay.

Δείτε επίσης: Πώς να προστατεύσετε με κωδικό ένα αρχείο Excel σε Windows και Mac

Γενικά, οι καμπυλωτές οθόνες τείνουν να είναι πιο ακριβές από τις επίπεδες οθόνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν μεγαλύτερες οθόνες (χρειάζονται το μήκος για να κυλήσουν στις άκρες), τις εικόνες με τα πολλά εικονοστοιχεία και την περίπλοκη διαδικασία κατασκευής. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις εκεί έξω στον κόσμο. Η Gigabyte GS34WQC, η οποία είναι η καλύτερη οικονομική επιλογή του PCWorld στη συλλογή μας με τις καλύτερες ευρείες οθόνες, πωλείται στο Best Buy μόνο με $299.99 για την εποχή αυτή. Είναι ένα πολύ καλό τιμολόγιο για μια καμπυλωτή οθόνη με γρήγορο ρυθμό ανανέωσης (έως 144Hz) και αξιόπιστη απόδοση χρωμάτων. Πολλές πιο ακριβές καμπυλωτές οθόνες μπορούν να κοστίζουν οπουδήποτε από $600 έως $1,000.

Πηγή πληροφοριών: pcworld.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS