ΑρχικήBusinessFiligran: Γαλλική cybersecurity startup συγκέντρωσε 15 εκατ. € για παροχή λύσεων διαχείρισης...

Filigran: Γαλλική cybersecurity startup συγκέντρωσε 15 εκατ. € για παροχή λύσεων διαχείρισης απειλών

Η ικανότητα του να αντιλαμβανόμαστε τις κυβερνοαπειλές είναι πλέον ανάγκη επιτακτική. Αυτό έχει ενταθεί λόγω των αυξανόμενων απειλών που έχουν γίνει ακόμα πιο στοχευμένες και επικίνδυνες εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης και της ταχείας εξέλιξης της. Η γαλλική startup Filigran, εταιρεία που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια, παροτρύνει τις εταιρείες να αξιοποιήσουν την ικανότητα αντίληψης και διαχείρισης των απειλών.

filigran διαχείριση απειλών

Η Filigran συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδότηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις έξι μήνες μετά την αρχική (χρηματοδότηση), η οποία περιλάμβανε 5 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, δεν έλειψε και η συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Moonfire Ventures και Motier Ventures.

Διαβάστε επίσης: Οκτώ Cybersecurity Trends για το 2024

Η γαλλική startup σχεδιάζει να ιδρύσει γραφεία στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία το 2024, με έμφαση στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών συνεργασιών. Στόχος της είναι να επιταχύνει την υιοθέτηση των λύσεών της Filigran από οργανισμούς στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία-Ειρηνικό, καθώς και να παρέχει τοπική υποστήριξη πελατών.

Η Filigran θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της XTM με τη νέα λύση XTM που θα κυκλοφορήσει το 2024. Επιπλέον, η εταιρεία θα ενισχύσει τις ομάδες Big Data και τεχνητής νοημοσύνης, προσελκύοντας νέα ταλέντα και εμπλουτίζοντας τις XTM λύσεις της. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει 40 υπαλλήλους και σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα σε 70 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαχείριση απειλών

Η Filigran επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις ανοιχτού κώδικα, οι οποίες σχεδιάστηκαν ειδικά για να αντιμετωπίσουν τα περίπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σχετικά με την πρόβλεψη κινδύνων και απειλών στον κυβερνοχώρο.

Δείτε ακόμη: Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με τη στρατηγική άμυνα σε βάθος

Ο Samuel έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση απειλών και στη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας του με τη Γαλλική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας των Πληροφοριακών Συστημάτων (ANSSI). Από την άλλη, ο Julien έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει λογισμικό που δύναται να επεξεργαστεί μεγάλο όγκο δεδομένων.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας αντίληψης απειλών καθώς και τη διαχείριση δεδομένων στον κυβερνοχώρο.

Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία έχει βοηθήσει χιλιάδες δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως εκ των οποίων περισσότεροι από 4.200 έχουν αξιοποιήσει τις λύσεις αυτές. Μεταξύ των πελατών της Filigran συγκαταλέγονται παγκόσμιες εταιρείες όπως η Marriott, η Thales, η Hermès, η Airbus, η Novartis, η Bouygues Telecom, καθώς και δημόσιοι φορείς, όπως η NYC Cyber ​​Command, το FBI, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ENISA και η ολλανδική αστυνομία. Έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Deloitte, Orange Cyberdefense, Deepwatch, Arctic Wolf, Atos, η Wavestone και Intrinsec.

«Σε μία δύσκολη εποχή για να αποκτήσει κανείς χρήματα από την τεχνολογία, η επιτυχής ολοκλήρωση δύο κύκλων χρηματοδότησης μέσα σε λιγότερο από ένα έτος αποδεικνύει την ικανότητα της Filgran να αναπτύσσει και να υλοποιεί μια ισχυρή πλατφόρμα για την πρόβλεψη και ανάλυση των κυβερνοαπειλών», αναφέρει ο CEO της Filigran, Samuel Hassine.

Δείτε περισσότερα: Ron Wyden: Απαιτεί ρύθμιση προτύπων κυβερνοασφάλειας σε τηλεπικοινωνιακούς φορείς

«Η ομάδα της Filigran έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και πιστεύουμε πως αυτή της η προσέγγισή, θα επιτρέψει στους οργανισμούς να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με το να αντιλαμβάνονται τις απειλές», σύμφωνα με τον Andrei Brasoveanu.

Πηγή: techfundingnews.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS