ΑρχικήinetΕμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Ένα εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή της την Τρίτη, μετά από ύποπτη εμπρηστική επίθεση ενός υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Tesla εμπρηστική επίθεση

Το εργοστάσιο Gruenheide, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της γερμανικής πρωτεύουσας, και τμήματα της ευρύτερης πόλης έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με αναφορές του Reuters από τη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung. Σύμφωνα με την εφημερίδα, εξειδικευμένα άτομα στην εξουδετέρωση βομβών, έχουν αποσταλεί στο σημείο.

Η αστυνομία του Βραδεμβούργου ανέφερε στο CNBC ότι αρχικά το περιστατικό στην Tesla φαινόταν ότι είχε να κάνει με εμπρηστική επίθεση. Επιπλέον, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες για τον υπεύθυνο. Η Tesla δεν παρείχε άμεσα σχόλια όταν της ζητήθηκε από το CNBC.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα φλεγόμενο ηλεκτρικό πυλώνα στην περιοχή Gosen-Neu Zittau νωρίς την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε ακόμη: Ρώσος hacker κατηγορείται για κυβερνοεπίθεση σε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Τον περασμένο μήνα, οι ντόπιοι απέρριψαν τα σχέδια για την κατεδάφιση των κοντινών δέντρων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να επεκταθεί το εργοστάσιο.

Η εφημερίδα BZ συνέδεσε την επίθεση με περιβαλλοντικούς ακτιβιστές μιας κοντινής περιοχής. Αν και το CNBC δεν μπόρεσε να το επαληθεύσει, η τοπική αστυνομία φέρεται να μην έχει σχολιάσει οποιαδήποτε πιθανή σύνδεση.

Tesla επίθεση Βερολίνο

Οι ακτιβιστές ξεκίνησαν την κατάληψη ενός δάσους κοντά στο εργοστάσιο Gruenheide της Tesla την περασμένη εβδομάδα ως έκφραση διαμαρτυρίας για τα σχέδια επέκτασης. Η κατάληψη ξεκίνησε την Τετάρτη, με τους διαδηλωτές να κατασκευάζουν δεκάδες δεντρόσπιτα σε όλη τη δασώδη περιοχή. Το campout αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ εκπρόσωπος της ομάδας της εκστρατείας «Stop Tesla» δήλωσε στην DW Sunday πως «όσο περισσότερο διατηρηθεί η κατάληψη, τόσο καλύτερο».

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS