ΑρχικήSecurityΣυνελήφθη Νοτιοκορεάτης στη Ρωσία για κυβερνοκατασκοπεία

Συνελήφθη Νοτιοκορεάτης στη Ρωσία για κυβερνοκατασκοπεία

Νοτιοκορεάτης συνελήφθη στη Ρωσία με κατηγορίες για κυβερνοκατασκοπεία και μεταφέρθηκε από το Βλαδιβοστόκ στη Μόσχα για περαιτέρω έρευνα.

υπήκοος Νότια Κορέα κυβερνοκατασκοπεία

Οι πληροφορίες για τον υπήκοο που συνελήφθη για κυβερνοκατασκοπεία, διαδόθηκαν αρχικά από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας για μια υπόθεση κυβερνοκατασκοπείας, ο Νοτιοκορεάτης Baek Won-Soon αναγνωρίστηκε και κρατήθηκε στο Βλαδιβοστόκ με δικαστική απόφαση», ανέφερε μια ανώνυμη πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Οι ΗΠΑ κατηγορούν Ιρανό hacker για κυβερνοκατασκοπεία

Ο Baek Won-Soon κατηγορήθηκε ότι μετέδωσε “άκρως εμπιστευτικές” πληροφορίες σε ξένους ανώνυμους φορείς πληροφοριών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο Won-Soon συνελήφθη πρόσφατα στο Βλαδιβοστόκ και μεταφέρθηκε στη Μόσχα στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Βρίσκεται προς το παρόν στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο. Η κράτησή του παρατάθηκε για τρεις ακόμα μήνες, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2024.

Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται επίσης και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Evan Gershkovich, περιμένοντας τη δίκη του ως ύποπτος για κατασκοπεία, παρόλο που αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν εν μέσω ανερχόμενων γεωπολιτικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, ακόμη και όταν κρατικές ομάδες hacking που σχετίζονται με την τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρο το Κρεμλίνο για να συνεχίσουν τις στρατηγικές αποστολές συλλογής πληροφοριών.

κυβερνοκατασκοπεία

Δείτε περισσότερα: Κυβερνοκατασκοπεία: Οι Sea Turtle hackers στοχεύουν εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Τα παραπάνω συνέβησαν επίσης, έπειτα από τη σύλληψη ενός πρώην μηχανικού της Google από τις ΗΠΑ για κλοπή εταιρικών πληροφοριών από τον τεχνολογικό γίγαντα, ενώ εργαζόταν κρυφά για δύο κινέζικες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας που ίδρυσε προηγουμένως πριν από την παραίτησή του.

Πηγή: thehackernews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS