ΑρχικήsecurityDDoS επίθεση στόχευσε κυβερνητικές υπηρεσίες της Αλαμπάμα

DDoS επίθεση στόχευσε κυβερνητικές υπηρεσίες της Αλαμπάμα

Μια επίθεση DDoS προκάλεσε “διακοπές” σε ιστοτόπους πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών της Αλαμπάμα.

DDoS επίθεση Αλαμπάμα

Κατανοούμε ότι οι διακοπές ήταν αρχικά εκτεταμένες σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και αυτές οι επιπτώσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς συνεργαστήκαμε με τους προμηθευτές μας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση DDoS“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Office of Information Technology, Jeremy Ward.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξε παραβίαση κυβερνητικών δικτύων ή κλοπή δεδομένων. Παρά τον όχι και τόσο σημαντικό αντίκτυπο, η DDoS επίθεση στις κυβερνητικές υπηρεσίες της Αλαμπάμα δείχνει ότι οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχειώδεις τεχνικές για να κάνουν τους Αμερικανούς κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους να παλεύουν με την υπεράσπιση των συστημάτων τους.

Δείτε επίσης: Το Lucifer DDoS malware επιτίθεται σε διακομιστές Apache

Αξίζει να σημειωθεί ότι και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αλαμπάμα, το Μπέρμιγχαμ, αντιμετώπισε πρόσφατα ένα φαινομενικά ξεχωριστό ζήτημα δικτύου, που προκάλεσε προβλήματα στις υπηρεσίες για μέρες.

Στην περίπτωση της DDοS επίθεσης στους κυβερνητικούς ιστότοπους της Αλαμπάμα, οι hackers πλημμύρισαν τους ιστότοπους με ψεύτικο traffic για να τους θέσουν εκτός σύνδεσης. Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης που στοχεύει στη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών ενός συστήματος ή μιας ιστοσελίδας, καθιστώντας τη μη προσβάσιμη για τους χρήστες. Στην ουσία, η επίθεση αυτή προκαλεί μια υπερφόρτωση των πόρων του συστήματος, καθιστώντας το ανίκανο να ανταποκριθεί στα αιτήματα των χρηστών. Οι επιτιθέμενοι σε μια DDoS επίθεση χρησιμοποιούν συνήθως ένα δίκτυο, γνωστό ως botnet, που αποτελείται από πολλούς υπολογιστές. Ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές για να στείλει μεγάλο όγκο αιτημάτων στο σύστημα που επιθυμεί να “χτυπήσει”.

Ο Gerald Auger, ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αποκαλεί αυτές τις επιθέσεις “αποτελεσματικές” για τη διατάραξη υπηρεσιών, αν και δεν είναι περίπλοκες.

Δείτε επίσης: Δικαστήρια Πενσυλβάνια: Ο ιστότοπος υπολειτουργεί λόγω DDoS επίθεσης

Η hacking ομάδα Anonymous Sudan φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση DDoS στις κυβερνητικές υπηρεσίες της Αλαμπάμα. Η ομάδα εμφανίστηκε πέρυσι και αυτοχαρακτηρίζεται ως μία από τις πολλές ομάδες “hacktivist”, που στοχεύουν οργανώσεις για πολιτικούς λόγους.

κυβερνητικές υπηρεσίες DDoS

Aντιμετώπιση των DDoS επιθέσεων

Μια από τις πιο διαδεδομένες λύσεις για την αντιμετώπιση των DDοS επιθέσεων είναι η χρήση ενός συστήματος προστασίας από DDoS (DDοS Protection System). Αυτά τα συστήματα είναι σχεδιασμένα για να ανιχνεύουν και να αποκρούουν τις DDοS επιθέσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή λειτουργία του δικτύου.

Δείτε επίσης: NoName: Επιθέσεις DDoS εναντίον ιστότοπων της Ουκρανικής κυβέρνησης

Επίσης, η χρήση ενός συστήματος Network Traffic Management System μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των DDoS επιθέσεων, όπως αυτές στην Αλαμπάμα. Αυτά τα συστήματα ελέγχουν τo δίκτυο και μπορούν να ανιχνεύσουν ασυνήθιστα μοτίβα που μπορεί να υποδηλώνουν μια επίθεση DDοS.

Επιπλέον, η χρήση ενός Firewall μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από DDοS επιθέσεις. Τα Firewalls μπορούν να ρυθμιστούν για να αποκρούουν την επιρροή από συγκεκριμένες διευθύνσεις IP που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται για DDοS επιθέσεις.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS