ΑρχικήinetΟι νέες ενημερώσεις Windows Server προκαλούν κολλήματα και επανεκκινήσεις

Οι νέες ενημερώσεις Windows Server προκαλούν κολλήματα και επανεκκινήσεις

Οι ενημερώσεις του Windows Server για το Μάρτιο του 2024 προκαλούν κολλήματα και επανεκκίνηση ορισμένων ελεγκτών τομέα, σύμφωνα με ευρείες αναφορές από διαχειριστές των Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday: Διορθώνει 60 ελαττώματα και 18 RCE

ενημερώσεις Windows Server κολλήματα

Τα κολλήματα και η επανεκκίνηση των επηρεαζόμενων διακομιστών, οφείλονται σε διαρροή μνήμης της διαδικασίας Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) που εισήχθη με τις συγκεντρωτικές ενημερώσεις του Μαρτίου 2024 για τα Windows Server 2016 και Windows Server 2022.

Το LSASS είναι μία υπηρεσία των Windows που εφαρμόζει πολιτικές ασφαλείας και χειρίζεται τις συνδέσεις χρηστών, τη δημιουργία διακριτικών εντολών πρόσβασης και τις αλλαγές κωδικών πρόσβασης.

Όπως έχουν προειδοποιήσει πολλοί διαχειριστές, μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων KB5035855 και KB5035857 του Patch Tuesday αυτής της εβδομάδας στους διακομιστές Windows Server, το LSASS θα αυξήσει τη χρήση μνήμης, προκαλώντας κολλήματα και επανεκκίνηση των ελεγκτών domain.

Ένας διαχειριστής δήλωσε ότι “Μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων του Μαρτίου (ενημερώσεις Exchange καθώς και κανονικές ενημερώσεις Windows Server), οι περισσότεροι από τους DCs μας εμφανίζουν συνεχώς αυξανόμενη χρήση μνήμης lsass.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Κυκλοφόρησε το Patch Tuesday Δεκεμβρίου 2023

Διαθέσιμη προσωρινή λύση

Μέχρι να αναγνωρίσει επίσημα η Microsoft αυτό το θέμα διαρροής μνήμης, συνιστάται στους διαχειριστές να απεγκαταστήσουν τις ελαττωματικές ενημερώσεις των Windows Server από τους ελεγκτές τομέα τους.

Για να αφαιρέσετε τις ενοχλητικές ενημερώσεις, ανοίξτε ένα elevated command prompt, κάνοντας κλικ στο μενού Έναρξη, πληκτρολογώντας “cmd“, δεξί κλικ στην εφαρμογή Εντολή Ενεργοποίησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εκτέλεση ως Διαχειριστής“.

Στη συνέχεια, εκτελέστε μία από τις παρακάτω εντολές, ανάλογα με την ενημέρωση που έχετε εγκαταστήσει στον ελεγκτή του τομέα των Windows σας:

wusa /uninstall /kb:5035855

wusa /uninstall /kb:5035857

Μετά την απεγκατάσταση, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επίλυσης προβλημάτων ‘Εμφάνιση ή Απόκρυψη Ενημερώσεων‘ για να αποκρύψετε την ελαττωματική ενημέρωση, ώστε να μην εμφανίζεται πλέον στη λίστα διαθέσιμων ενημερώσεων.

ενημερώσεις

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Microsoft αντιμετώπισε ένα άλλο πρόβλημα διαρροής μνήμης LSASS που επηρέαζε τους ελεγκτές τομέα, καθώς οι επηρεαζόμενοι διακομιστές πάγωναν και επανεκκινούνταν μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων Patch Tuesday, για το Windows Server.

Το Μάρτιο του 2022, η Microsoft διόρθωσε ένα ακόμη πρόβλημα κρασάρισματος LSASS, το οποίο προκαλούσε απρόσμενες επανεκκινήσεις ελεγκτών τομέα στο Windows Server.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Ιανουαρίου 2024: Διορθώνει 49 ευπάθειες

Πέρα από τα κολλήματα του Windows Server, οι ενημερώσεις Patch Tuesday δημιουργούν συχνά προβλήματα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η ασυμβατότητα λογισμικού. Οι ενημερώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άλλες εφαρμογές ή να δημιουργήσουν συγκρούσεις με τους οδηγούς του συστήματος. Ένα άλλο συχνό πρόβλημα είναι η αποτυχία εγκατάστασης των ενημερώσεων. Επίσης, μετά από μια ενημέρωση, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης. Το σύστημά σας μπορεί να γίνει πιο αργό ή να αντιμετωπίζει προβλήματα σταθερότητας. Τέλος, ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα είναι όταν η ενημέρωση προκαλεί απώλεια δεδομένων. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η ενημέρωση διαγράψει κάποια αρχεία ή αν δημιουργήσει προβλήματα με το σύστημα αρχείων του υπολογιστή σας.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS