ΑρχικήsecurityΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αντιμετωπίζουν εντεινόμενες κυβερνοεπιθέσεις

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αντιμετωπίζουν εντεινόμενες κυβερνοεπιθέσεις

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιδιώκουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο να γίνουν παγκόσμιος κόμβος για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία. Πρωτοβουλίες όπως η Στρατηγική Ψηφιακής Κυβέρνησης των ΗΑΕ για το 2025 και η Στρατηγική Smart Dubai για το 2021 αποβλέπουν στη δημιουργία συνεκτικών, ανθεκτικών και αποτελεσματικών ψηφιακών πλαισίων. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες αυτές έρχονται αντιμέτωπες με όλο και πιο εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυβερνοεπιθέσεις

Η Irina Zinovkina από την Positive Technologies επισημαίνει την ανάγκη για συνεχή προσαρμογή στα μέτρα ασφαλείας και την ενίσχυση επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Η κυβερνοασφάλεια πρέπει να βελτιωθεί, λένε οι ειδικοί

Το τοπίο των απειλών εξελίσσεται με υπερβολική ταχύτητα, με περισσότερες από 50.000 καθημερινές επιθέσεις στον δημόσιο τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το 87% των τοπικών επιχειρήσεων να αντιμετωπίζει περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Τα ευάλωτα σημεία σε κρίσιμα συστήματα παραμένουν ανεπιδιόρθωτα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και πόρων για την κυβερνοασφάλεια. Το Κέντρο Προστασίας Κυβερνοχώρου αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Με την επέκταση των επιφανειών επίθεσης που υιοθετούν τεχνολογίες όπως το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων που βασίζονται στο AI. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενισχύει τόσο την ελκυστικότητά τους ως ψηφιακή οικονομία, όσο και τον πιθανό αντίκτυπο των επιτυχημένων κυβερνοεπιθέσεων, όπως φαίνεται στην περίπτωση των επιθέσεων DDoS στην Εσθονία το 2007.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, οι εταιρείες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια κατά την υλοποίηση των πρωτοβουλιών τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Rich Davis της Netskope υποστηρίζει τη χρήση εργαλείων ασφαλείας ως υπηρεσία και υποδομή, συνδυάζοντας την προσέγγιση του zero-trust μοντέλου. Παρόλα αυτά, η έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας παραμένει σημαντικό εμπόδιο, όχι μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά παγκοσμίως.

κυβερνοεπιθέσεις ΗΑΕ

Δείτε ακόμη: Δεδομένα χιλιάδων πελατών της Nissan κλάπηκαν σε κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με τον Jon Amato της εταιρείας Gartner, η εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού στην κυβερνοασφάλεια αποτελεί πρόκληση για την αποτελεσματική διαχείριση υπηρεσιών cloud. Παρόλο που υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΗΑΕ, αντιμετωπίζονται σημαντικές προκλήσεις στον κυβερνοχώρο που απαιτούν συντονισμένη αντίδραση.

Πηγή: darkreading.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS