ΑρχικήSecurityΙρανοί χάκερς επιτέθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Dimona

Ιρανοί χάκερς επιτέθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Dimona

Ιρανοί χάκερς υποστηρίζουν ότι έχουν κλέψει χιλιάδες έγγραφα από το πυρηνικό εργoστάσιο της Dimona, στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Το Ιράν επιταχύνει τις κυβερνοεπιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ

Ιρανοί χάκερς Dimona

Σύμφωνα με το Channel 12, ειδικοί από το Ισραήλ εξετάζουν αυτήν τη στιγμή την αυθεντικότητα των εγγράφων που διέρρευσαν από μια ομάδα Ιρανών χάκερς, που ισχυρίζεται ότι διέρρηξε το πυρηνικό εργοστάσιο της Dimona στην έρημο του Νεγκέβ.

Οι χάκερς υποστηρίζουν ότι έχουν κλέψει χιλιάδες έγγραφα PDF, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων, αλληλογραφίας μέσω email, πινάκων Excel, εγγράφων Word και παρουσιάσεων PowerPoint, σύμφωνα με μία έκθεση, λεπτομέρειες της οποίας εξακολουθούν να υπόκεινται σε λογοκρισία από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η μέθοδος λειτουργίας των χάκερς ταιριάζει με προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν, σύμφωνα με την CheckPoint Software του Ισραήλ. Ένα απειλητικό βίντεο που κυκλοφόρησε, ανακοίνωσε μια επιτυχημένη διείσδυση με στόχο την προσπάθεια άσκησης ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Δείτε ακόμα: Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας διακόπηκε προσωρινά μετά από Κυβερνοεπίθεση

Οι Ιρανοί χάκερς δηλώνουν ότι το Ισραήλ πρέπει να εκκενώσει την περιοχή της Dimona, καθώς και το Yeruham, ένα χωριό λιγότερο από 10 μίλια μακριά από τη Dimona, καθώς είναι έτοιμοι να “πατήσουν το διακόπτη“, σύμφωνα με το Channel 12.

Ωστόσο, ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια δήλωσαν στο κανάλι ότι αυτές οι διεκδικήσεις είναι υπερβολικές και ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι χάκερ κατάφεραν μόνο να κλέψουν μη ταξινομημένα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Χάκερ του Ιράν θέλουν να επηρεάσουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Οι Ιρανοί χάκερς, όπως αυτοί που επιτέθηκαν στο πυρηνικό εργoστάσιο της Dimona, χρησιμοποιούν μια πληθώρα τεχνικών για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Μία από αυτές είναι η τεχνική του spear phishing, όπου αποστέλλουν ειδικά σχεδιασμένα emails σε συγκεκριμένα άτομα ή οργανισμούς σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Μια άλλη τεχνική που χρησιμοποιούν είναι η εκμετάλλευση των zero-day vulnerabilities. Αυτές είναι αδυναμίες σε λογισμικό που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη από τους κατασκευαστές, επομένως δεν υπάρχει επιδιόρθωση για αυτές. Οι Ιρανοί χάκερς εκμεταλλεύονται αυτές τις αδυναμίες για να παρεισφρύνουν σε συστήματα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Επιπλέον, χρησιμοποιούν τεχνικές social engineering για να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους πείσουν να αποκαλύψουν τα διαπιστευτήριά τους ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της προσομοίωσης ενός έμπιστου οργανισμού ή προσώπου.

Πηγή: jns.org

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS