ΑρχικήinetΤο Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνωρίζει το πρόβλημα με τα Green Bubble στο iMessage

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνωρίζει το πρόβλημα με τα Green Bubble στο iMessage

Η αρνητική ετικέτα του “Green Bubble” που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android που στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους στο iMessage είναι πραγματική – ακόμα και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. το αναγνωρίζει!

Δείτε επίσης: Το YouTube Αποσύρει την iMessage Mini-Εφαρμογή για τους Χρήστες του iOS

iMessage Green Bubble

Πολλοί χρήστες Android συσκευών, αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και κριτική όταν επικοινωνούν με χρήστες iPhone, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που αναφέρθηκε στην αγωγή κατά της Apple για παραβίαση του ανταγωνισμού την Πέμπτη. Ωστόσο, τα προβλήματα ξεπερνούν κατά πολύ απλώς το χρώμα ενός μηνύματος κειμένου. Στην καταγγελία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επεσήμανε την τριβή και την απογοήτευση που συνδέονται με τα Green Bubble στο iMessage, που αναφέρεται στην κακή εμπειρία των ομαδικών μηνυμάτων μεταξύ χρηστών iPhone και Android σε ατομικές ή ομαδικές συνομιλίες.

Κάθε χρήστης Android που έχει στείλει μήνυμα σε χρήστη iPhone, και αντίστροφα, έχει αναμφισβήτητα βιώσει αυτά τα προβλήματα. Σε μικτές ομάδες συνομιλίας, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν έχουν καλή εστίαση, τα μηνύματα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σταλούν ή να μην αποστέλλονται καθόλου και οι αντιδράσεις γράφονται αντί να εμφανίζονται ως εικονίδια αντίδρασης, ανάμεσα σε πολλά άλλα ενοχλητικά θέματα.

Δείτε ακόμα: Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιτίθεται στο Cross-Platform για το iMessage της Apple

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι με αυτήν την πρακτική περνάει στους χρήστες η εικόνα, ότι τα ανταγωνιστικά smartphones είναι χαμηλότερης ποιότητας, επειδή η εμπειρία αλληλογραφίας με φίλους και οικογένεια που δεν έχουν iPhones είναι χειρότερη – παρόλο που η Apple, και όχι το ανταγωνιστικό smartphone, είναι η αιτία αυτής της υποβαθμισμένης εμπειρίας χρήστη, προσθέτοντας ότι η επίδραση των αποφάσεων της Apple είναι ιδιαίτερα ισχυρή μεταξύ των εφήβων.

Green Bubble on iMessage

Ενώ η εστίαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο iMessage είναι λογική – η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η Apple χρησιμοποιεί το αποκλειστικό της σύστημα μηνυμάτων για να υποβαθμίσει τα ανταγωνιστικά smartphones και εφαρμογές για να προστατευτεί από τον ανταγωνισμό – η αναγνώριση του “κοινωνικού στίγματος” που προκαλείται από τα Green Bubble είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Βεβαίως, αυτό δίνει περισσότερη σημασία στο θέμα, το οποίο έχει στοιχεία που είναι ταυτόχρονα σοβαρά (υποβαθμισμένες εμπειρίες) και γελοία (το χρώμα ενός μηνύματος).

Δείτε επίσης: To iMessage θα λάβει προστασία quantum computer με το iOS 17.4

Η βασική διαφορά μεταξύ των Green και Blue Bubble στο iMessage είναι το πώς μεταδίδονται τα μηνύματα. Τα μπλε μηνύματα στέλνονται μέσω της υπηρεσίας iMessage της Apple, ενώ τα πράσινα μηνύματα στέλνονται ως κλασικά SMS ή MMS. Τα μπλε μηνύματα στο iMessage χρησιμοποιούν την κατάσταση ‘διαβάστηκε‘, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε αν και πότε διάβασε κάποιος το μήνυμά σας. Αντίθετα, τα πράσινα μηνύματα δεν παρέχουν αυτή τη λειτουργία. Επιπλέον, τα μπλε μηνύματα μπορούν να σταλούν σε συσκευές Apple, όπως iPhone, iPad και Mac, ενώ τα πράσινα μηνύματα μπορούν να σταλούν σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει SMS ή MMS. Τέλος, τα μπλε μηνύματα μπορούν να σταλούν μέσω Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ενώ τα πράσινα μηνύματα απαιτούν σήμα κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή τους.

Πηγή: gizmodo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS