ΑρχικήinetTo iMessage θα λάβει προστασία quantum computer με το iOS 17.4

To iMessage θα λάβει προστασία quantum computer με το iOS 17.4

Η Apple ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή μηνυμάτων της iMessage, θα λάβει προστασία quantum computer με την έκδοση iOS 17.4.

Δείτε επίσης: Το YouTube Αποσύρει την iMessage Mini-Εφαρμογή για τους Χρήστες του iOS

iMessage προστασία quantum computer

Η ασφάλεια είναι μια ατελείωτη αποστολή και σήμερα η Apple ανακοίνωσε την τελευταία της καινοτομία για την προστασία των μηνυμάτων iMessage. Ήδη σε λειτουργία στο iOS 17.4 beta βρίσκεται ένα καινοτόμο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που ονομάζεται PQ3. Η νέα αναβάθμιση προσφέρει στο iMessage “τις ισχυρότερες ιδιότητες ασφάλειας από οποιοδήποτε πρωτόκολλο μηνυμάτων στον κόσμο.” Αυτός είναι ο λόγος που η προστασία quantum computer του iMessage είναι σημαντική τώρα και για το μέλλον.

Η εφαρμογή iMessage έχει μια ιστορία ισχυρής ασφάλειας. Από την εκκίνησή της το 2011 με κρυπτογράφηση end-to-end, μέχρι την υιοθέτηση της κρυπτογράφησης Elliptic Curve το 2019, το BlastDoor με το iOS 14, και πρόσφατες βελτιώσεις όπως ο Έλεγχος Κλειδιού Επαφής στο τέλος του 2023, η Apple αναβαθμίζει συνεχώς την ασφάλεια του iMessage.

Η Apple αποκάλυψε μία από τις πλέον σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για το iMessage, με έναν πλήρη ανασχεδιασμό του πρωτοκόλλου του συστήματος. Η Apple ανέλυσε τη νέα προαγωγή στο ιστολόγιο της Έρευνας Ασφαλείας της σήμερα το πρωί.

Δείτε ακόμα: Nothing Chats: Η Εφαρμογή που Φέρνει το iMessage στο Android

Πότε θα κυκλοφορήσει η προστασία quantum computer στο iMessage;

  • Μπορείτε να αναβαθμίσετε το iMessage σας με το PQ3 εγκαθιστώντας το iOS 17.4 beta (μαζί με τα iPadOS 17.4, macOS 14.4 και watchOS 10.4 beta)
  • Η κβαντική ασφάλεια PQ3 για το iMessage θα φτάσει σε όλους τους χρήστες με τις δημόσιες εκδόσεις των iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 και watchOS 10.4

Η Apple αναφέρει ότι “Οι συνομιλίες iMessage μεταξύ συσκευών που υποστηρίζουν PQ3 αυτόματα ενισχύονται στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης στην μετα-κβαντική τεχνολογία.

Το πρωτόκολλο PQ3 “θα αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον πρωτόκολλο σε όλες τις υποστηριζόμενες συνομιλίες μέσα σε αυτό το έτος.”

Δείτε επίσης: Beeper Mini: Android εφαρμογή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iMessage

Κατά τη δημιουργία της προστασίας quantum computer, η Apple είχε πέντε απαιτήσεις

  •  Εισαγάγετε την μετα-κβαντική κρυπτογραφία από την αρχή μιας συνομιλίας, έτσι ώστε όλη η επικοινωνία να προστατεύεται από τρέχοντες και μελλοντικούς αντιπάλους.
  • Μετριάστε τον αντίκτυπο των παραβιάσεων κλειδιών περιορίζοντας τον αριθμό των προηγούμενων και μελλοντικών μηνυμάτων που μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν με ένα μόνο παραβιασμένο κλειδί.
  • Χρησιμοποιήστε έναν υβριδικό σχεδιασμό για να συνδυάσετε νέους μετακβαντικούς αλγόριθμους με τους τρέχοντες αλγόριθμους Ελλειπτικής Καμπύλης, διασφαλίζοντας ότι το PQ3 δεν μπορεί ποτέ να είναι λιγότερο ασφαλές από το υπάρχον κλασικό πρωτόκολλο.
  • Απόσβεση του μεγέθους του μηνύματος για να αποφύγετε υπερβολικά πρόσθετα έξοδα από την πρόσθετη ασφάλεια.
  • Χρησιμοποιήστε επίσημες μεθόδους επαλήθευσης για να παρέχετε ισχυρές διασφαλίσεις ασφαλείας για το νέο πρωτόκολλο.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS