ΑρχικήsecuritySignal: Προστασία αριθμού τηλεφώνου με τη χρήση usernames

Signal: Προστασία αριθμού τηλεφώνου με τη χρήση usernames

Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal ενισχύει την ασφάλεια των χρηστών της, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν custom usernames (αντί για αριθμούς τηλεφώνου) για να συνδέονται με άλλους.

Signal usernames

Αυτή η δυνατότητα είναι μέρος μιας έκδοσης beta και έρχεται μετά από μια public test φάση που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο.

Παρουσιάζουμε αυτές τις ενημερώσεις στους beta χρήστες μας τώρα και σύντομα θα τις ενεργοποιήσουμε για όλους όσους χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Signal“, δήλωσε η Signal.

Δείτε επίσης: Signal: Αλλάξετε τον αριθμό σας χωρίς να χάσετε τις συνομιλίες σας

Στόχος μας είναι να ακούσουμε τα σχόλιά σας, να κάνουμε προσαρμογές και να διασφαλίσουμε το απόρρητο του αριθμού τηλεφώνου στο Signal“.

Αφού εγκαταστήσουν την έκδοση beta στη συσκευή τους, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα όνομα χρήστη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνούν οι άλλοι μαζί τους. Αυτό μπορούν να το κάνουν πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προφίλ (δημιουργείται ένα custom username, αλλά όλα τα ονόματα χρήστη θα έχουν δύο αριθμούς στο τέλος).

Επειδή η Apple περιορίζει τον συνολικό αριθμό των iOS beta testers, το Signal έχει ήδη φτάσει σε αυτό το όριο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής της beta έκδοσης στο macOS Desktop (που συνδέεται με τον λογαριασμό iOS) εάν κάποιος είναι χρήστης iOS.

Μετά τη ρύθμιση custom Signal usernames, δεν χρειάζεται πλέον να αποκαλύπτεται ο αριθμός τηλεφώνου των χρηστών. Θα είναι δυνατή η κοινή χρήση ενός μοναδικού συνδέσμου ή κωδικού QR με άτομα με τα οποία ο χρήστης θέλει να ξεκινήσει μια συνομιλία.

Δείτε επίσης: Signal: Πως να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδεδεμένες συσκευές

Το όνομα χρήστη δεν εμφανίζεται στο προφίλ των χρηστών στο Signal και μπορεί να αλλάξει όσες φορές θέλει ο χρήστης. Μπορεί ακόμα να αφαιρεθεί εντελώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επαφές στο Signal που έχουν ήδη αποθηκευμένο τον αριθμό τηλεφώνου σας θα μπορούν ακόμα να τον βλέπουν. Μετά την αλλαγή σε usernames, ο αριθμός δεν θα είναι ορατός σε καινούριες επαφές Signal.

Signal αριθμοί τηλεφώνου

​Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια νέα, προαιρετική ρύθμιση απορρήτου, απαιτώντας από όσους θέλουν να συνδεθούν μαζί σας στο Signal, να χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη αντί για τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν θα είναι πλέον ορατός σε κανέναν στην πιο πρόσφατη έκδοση του Signal, εκτός εάν τον έχει αποθηκευμένο στις επαφές του τηλεφώνου του. Μπορείτε να το αλλάξετε στις Ρυθμίσεις“, εξηγεί η Signal.

Οφέλη νέας μεθόδου

Με τα usernames, η Signal προστατεύει την ιδιωτικότητά σας, καθώς δεν αποκαλύπτετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου σε τρίτους. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανεπιθύμητη επικοινωνία ή την παρακολούθηση από άγνωστα άτομα.

Δείτε επίσης: Signal: Πώς να ελέγξετε αν τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά και ασφαλή;

Έπειτα, η χρήση ονομάτων χρήστη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ανωνυμίας σας. Αντί να αποκαλύπτετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο ή ένα μοναδικό όνομα, προστατεύοντας έτσι την ταυτότητά σας και μειώνοντας τον κίνδυνο αποκάλυψης προσωπικών πληροφοριών.

 Συνολικά, η χρήση ονομάτων χρήστη για να κρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας προσφέρει αυξημένη ιδιωτικότητα, ανωνυμία και έλεγχο στην επικοινωνία σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας, όπου η προστασία των προσωπικών πληροφοριών μας είναι ζωτικής σημασίας.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS