ΑρχικήSecurityΟ πανικός του Flipper Zero εξαπλώνεται εκτός Αυστραλίας

Ο πανικός του Flipper Zero εξαπλώνεται εκτός Αυστραλίας


Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για “αστικούς θρύλους” που μας έχουν στοιχειώσει και έρχονται στο μυαλό μας κάθε φοά που ακούμε για κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Αυτή είναι η περίπτωση και όσον αφορά το Flipper Zero και τις φήμες που κυκλοφορούν γι’ αυτό στην Αυστραλία.

Δείτε επίσης: Οι δημιουργοί του Flipper Zero αντιδρούν στην κατάργησή του

Flipper Zero Αυστραλία

Είναι δύσκολο να μην μας έρχονται στο μυαλό εκείνες οι στιγμές σήμερα, όταν διαβάζουμε ειδήσεις από την Αυστραλία που προειδοποιούν για τον κίνδυνο από το εργαλείο hacking Flipper Zero. Έχει τα ίδια συστατικά με μια φανταστική απειλή που επαναλαμβάνεται σοβαρά από τις αρχές επιβολής του νόμου και υιοθετείται από ένα δημοφιλές μέσο μαζικής ενημέρωσης, με τη διάθεση επαληθεύσει αυτό που κυκλοφορεί.

Αυτή είναι μια ιστορία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου στον Καναδά, όταν ένας υπουργός κατηγόρησε το Flipper Zero ως εργαλείο κλοπής αυτοκινήτων και υποσχέθηκε να το απαγορεύσει. Αυτό προκάλεσε μια θύελλα από κατακραυγές από τους τεχνολογικά καταρτισμένους Καναδούς και άλλους, οι οποίοι αμέσως επεσήμαναν ότι η ασφάλεια των οχημάτων έχει ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητες του Flipper και ότι υπάρχουν πολύ πιο σχετικές απειλές, όπως αυτές από επιθέσεις στο δίκτυο CAN ή ακόμη και από ενισχυτές ραδιοσυχνοτήτων. Με αυτήν την αποκάλυψη, φαίνεται να έχει διαδοθεί.

Δείτε ακόμα: Θέλετε να κλέψετε ένα Tesla; Δοκιμάστε ένα Flipper Zero

Καναδάς και Αυστραλία είναι και οι δύο χώρες με ελεύθερο τύπο ο οποίος θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του σε ιστορίες όπως αυτή με το Flipper Zero, με το να ελέγχει τα γεγονότα και να θέτει σχετικές ερωτήσεις όταν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν με την ιστορία. Όταν πρόκειται για ιστορίες τεχνολογίας, φαίνεται ότι η μη εφαρμογή αυτού έχει γίνει ο κανόνας.

Δείτε επίσης: Bluetooth επιτρέπει στους hackers την πρόσβαση σε Android, Linux, macOS και iOS

Το Flipper Zero είναι ένα πολυεργαλείο για χάκερς και ερασιτέχνες, το οποίο περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες. Καταρχάς, μπορεί να λειτουργήσει ως ασύρματος πομποδέκτης, υποστηρίζοντας διάφορα πρωτόκολλα, όπως 433/315Mhz, NFC, και Bluetooth. Επιπλέον, το Flipper Zero έχει τη δυνατότητα να αναλύει και να αναπαράγει σήματα από διάφορες συσκευές, όπως τηλεχειριστήρια γκαράζ, συστήματα ασφαλείας και κάρτες πρόσβασης. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ‘κλέβουν’ τα σήματα αυτών των συσκευών και να τα χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς. Το Flipper Zero είναι επίσης εξοπλισμένο με μια ενσωματωμένη υποδοχή USB, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί με άλλες συσκευές και να εκτελέσει διάφορες ενέργειες, όπως η εκτέλεση κώδικα ή η επίθεση BadUSB. Τέλος, το Flipper Zero διαθέτει μια ενσωματωμένη οθόνη OLED και πλήκτρα ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να πλοηγούνται στο μενού της συσκευής και να επιλέγουν διάφορες λειτουργίες.

Πηγή: hackaday

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS