ΑρχικήinetTesla: Μειώθηκαν οι παραδόσεις των οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Tesla: Μειώθηκαν οι παραδόσεις των οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Η Tesla δημοσίευσε την έκθεση παραγωγής και παραδόσεων οχημάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία έδειξε ότι οι παραδόσεις μειώθηκαν 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους και περίπου 20% από το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Tesla παραδόσεις
  • Συνολικές παραδόσεις 1ο τρίμηνο 2024: 386.810
  • Συνολική παραγωγή 1ο τρίμηνο 2024: 433.371

Η παραγωγή οχημάτων μειώθηκε 1,7% σε ετήσια βάση και 12,5% από το τελευταίο τρίμηνο.

Η Tesla δεν προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για τις πωλήσεις της ανά μοντέλο, αλλά ανέφερε ότι παρήγαγε 412.376 αυτοκίνητα Model 3/Y και παρέδωσε 369.783. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε με 20.995 άλλα μοντέλα, από τα οποία παραδόθηκαν 17.027.

Δείτε επίσης: Η Tesla επεκτείνει τις ανταμοιβές με δωρεάν προηγμένη συνδεσιμότητα

Την ίδια περίοδο πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk ανέφερε 422.875 παραδόσεις και παραγωγή 440.808 οχημάτων. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αναφέρθηκαν 484.507 παραδόσεις και παραγωγή 494.989 οχημάτων.

Δεδομένου ότι η Tesla δεν αναλύει τις πωλήσεις, οι παραδόσεις είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αναφέρονται από την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραδόσεις της Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν λιγότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. Λέγεται ότι οι αναλυτές περίμεναν περίπου 457.000 παραδόσεις για την περίοδο μέχρι τις 31 Μαρτίου. Οι υψηλότερες εκτιμήσεις έλεγαν 511.000 παραδόσεις, ενώ οι χαμηλότερες 414.000.

Η μειωμένη παραγωγή και οι παραδόσεις οφείλονται σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μια από αυτές τις προκλήσεις σχετιζόταν με την πρώιμη φάση της παραγωγής του ενημερωμένου Model 3 στο εργοστάσιο στο Fremont και μια άλλη με τις διακοπές λειτουργίας του εργοστασίου λόγω κάποιων γεωπολιτικών γεγονότων.

Δείτε επίσης: Η Ford ανταγωνίζεται την Tesla με ένα προσιτό ηλεκτρικό SUV

Στην Κίνα, η Tesla αντιμετώπισε μια επίθεση ανταγωνισμού από εγχώριους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της BYD και νεοεισερχομένων, όπως η εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Xiaomi. Μετά τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Κίνα, η Tesla μείωσε την παραγωγή των Model 3 και Model Y στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη και μείωσε τα ωράρια των εργαζομένων.

Tesla πρώτο τρίμηνο του 2024

Στις ΗΠΑ, οι κριτικές ήταν ανάμεικτες για το νεότερο μοντέλο της Tesla, το Cybertruck, που άρχισε να πωλείται τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Tesla: Βοηθά καρκινοπαθή να λάβει το Cybertruck πιο σύντομα

Οι λιγότερες παραδόσεις μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για την αξία της Tesla. Η μείωση των παραδόσεων σημαίνει ότι η εταιρεία πουλάει λιγότερα αυτοκίνητα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων και των κερδών.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας της μετοχής της Tesla στην αγορά, καθώς οι επενδυτές μπορεί να ανησυχούν για την ικανότητα της εταιρείας να παράγει κέρδη στο μέλλον. Επιπλέον, η μείωση των παραδόσεων μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της εταιρείας στην αγορά, το οποίο μπορεί επίσης να επηρεάσει την αξία της μετοχής.

Εντούτοις, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αξία μιας εταιρείας δεν επηρεάζεται μόνο από τις πωλήσεις της. Άλλοι παράγοντες, όπως η ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί, η διοίκηση της εταιρείας, οι μελλοντικές προοπτικές και η γενική κατάσταση της αγοράς, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αξία της εταιρείας.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS