ΑρχικήBusinessNvidia Hynix: Επενδύει 3,87 δισ. $ σε εγκαταστάσεις chip στις ΗΠΑ

Nvidia Hynix: Επενδύει 3,87 δισ. $ σε εγκαταστάσεις chip στις ΗΠΑ

Η SK Hynix, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής chip παγκοσμίως, ανακοίνωσε την επένδυση ύψους 3,87 δισ. δολαρίων για την πρώτη εγκατάσταση συσκευασίας chip στις ΗΠΑ.

chip

Αυτό το βήμα αποτελεί μια ακόμη επιτυχία στις προσπάθειες της κυβέρνησης Biden για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής chip.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε το έργο West Lafayette σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Purdue την Τετάρτη, με παρουσία αξιωματούχων από την Πολιτεία της Ιντιάνα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei δοκιμάζει Brute-Force για νέα προηγμένα chips

Η εταιρεία SK Hynix ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις της, που θα τεθούν σε λειτουργία το 2028, θα φιλοξενήσουν μια γραμμή παραγωγής για chip μνήμης υψηλής ταχύτητας. Αυτά τα chip είναι βασικά για τις GPU της Nvidia που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι στη βιομηχανία που δημιουργεί μια προηγμένη μονάδα συσκευασίας για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SK Hynix Kwak Noh-Jung, προσθέτοντας ότι θα «ενίσχυε ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ανάπτυξη ενός τοπικού οικοσυστήματος ημιαγωγών».

Επιπλέον, το έργο θα δημιουργήσει πάνω από χίλιες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα συμπεριλάβει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για τη δημιουργία μελλοντικών γενεών chip, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η προγραμματιζόμενη εγκατάσταση στην Ιντιάνα προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο νέων επενδύσεων στον τομέα των ημιαγωγών που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ μετά την έγκριση του νόμου για τα chip και την τεχνολογία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2022. Ο νόμος αυτός στοχεύει στη δημιουργία μιας εγχώριας βιομηχανίας chip, η οποία θεωρείται κρίσιμη για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Ο νόμος προσφέρει σημαντικά κίνητρα σε εταιρείες για την παραγωγή chip στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταφέρουν ορισμένες εργασίες κατασκευής ημιαγωγών σε χώρες όπως η Κίνα που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο γερουσιαστής Todd Young, R-Ind., ανέφερε σε μια δήλωση ότι “Το CHIPS and Science άνοιξε τον δρόμο για την Ιντιάνα να προχωρήσει γρήγορα, ενώ εταιρείες όπως η SK hynix συνδράμουν στην κατασκευή της μελλοντικής υψηλής τεχνολογίας μας”.

Τα τελευταία χρόνια, άλλοι ασιατικοί γίγαντες κατασκευής chip έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των “Ηνωμένων Πολιτειών”.

Η Samsung από τη Νότια Κορέα κατασκευάζει ένα εργοστάσιο chip 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας, ενώ η TSMC της Ταϊβάν, το μεγαλύτερο χυτήριο chip στον κόσμο, έχει δεσμεύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο εγκαταστάσεις χυτηρίων chip στην Αριζόνα.

ΗΠΑ chip

Δείτε περισσότερα: Ευπάθεια στο chip της Apple διαρρέει κλειδιά κρυπτογράφησης

Παρά το γεγονός ότι η διανομή της χρηματοδότησης του CHIPS Act διήρκησε περισσότερο από έναν χρόνο, τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος ενέκρινε στην Intel κονδύλια που ανέρχονται έως και 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επιπλέον εκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια που είναι διαθέσιμα.

Η SK Hynix ενισχύθηκε κατά πάνω από 4% στις συναλλαγές της Πέμπτης στο χρηματιστήριο της Κορέας. Οι μετοχές της εταιρείας εκτοξεύτηκαν περισσότερο από 120% τον προηγούμενο χρόνο, μέσα σε μια περίοδο ενθουσιασμού για την Nvidia και την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS