ΑρχικήinetΤο Find My Device network εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες Android

Το Find My Device network εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες Android

Το περασμένο έτος, η Google ανακοίνωσε το Android Find My Device network για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν χαμένες ή κλεμμένες συσκευές. Ωστόσο, ανησυχίες για την παρακολούθηση με συσκευές, όπως τα AirTags οδήγησαν τη Google και την Apple να συνεργαστούν για μια λύση, πράγμα που προκάλεσε καθυστέρηση στην εφαρμογή του Find My Device network.

Δείτε επίσης: Apple: Πόσα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν στο Find My;

Find My Device network

Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι η Google χρειαζόταν την Apple να ενσωματώσει προστασίες στο iOS για τα trackers που χρησιμοποιούνται με το Android. Τώρα, με την Apple να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει αυτά τα νέα χαρακτηριστικά κατά της παρακολούθησης με την ενημέρωση iOS 17.5, η Google δεν χρειάζεται πια να περιμένει και κινείται γρήγορα για να ξεκινήσει την εφαρμογή του Find My Device network.

Η κυκλοφορία προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ειδικού στο Android, AssembleDebug. Στην πιο πρόσφατη πρόβα της Google Play Services, v24.12.14, εμφανίστηκε μια νέα λειτουργία με το όνομα Find your offline devices στο μενού Ρυθμίσεις.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μεταφέρει τους χρήστες σε μια άλλη σελίδα όπου μπορούν να επιλέξουν να εντοπίσουν συσκευές χωρίς δίκτυο, με δίκτυο σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας ή με συνεχώς διαθέσιμο δίκτυο. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν εντελώς το χαρακτηριστικό. Από προεπιλογή, το χαρακτηριστικό είναι ενεργοποιημένο και ρυθμισμένο σε “όλες τις περιοχές.

Δείτε ακόμα: Find My: Μπορεί να καταχραστεί για να κλαπούν κωδικοί πρόσβασης

Apple-Find-My

Το νέο χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμη έτοιμο για δράση. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να γίνει πλήρως λειτουργικό. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί μετά την επίσημη κυκλοφορία του iOS 17.5 για iPhones, η οποία αναμένεται σύντομα.

Αφού τεθεί σε λειτουργία, το νέο Find My Device network θα βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν τα χαμένα τους αντικείμενα όπως ακουστικά, αποσκευές, κλειδιά ή οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από ετικέτες παρακολούθησης Bluetooth τρίτων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Find My Device network είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν μια συσκευή ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία Find My Device απαιτεί την σύνδεση της χαμένης ή κλεμμένης συσκευής Android προτού μπορέσετε να την εντοπίσετε.

Το Find My Device network μέσω της Υπηρεσίας Google Play θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τηλέφωνα Android για τον εντοπισμό χαμένων συσκευών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη για υποχρεωτική σύνδεση. Συσκευές όπως τηλέφωνα, smartwatches, trackers και ακουστικά θα υποστηρίζονται.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Εντοπίζει τους φίλους σας έως 60 μέτρα μέσω Find My [Βίντεο]

Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να αποχωρήσετε από το δίκτυο, αλλά να εξακολουθείτε να παρακολουθείτε τις χαμένες συσκευές χρησιμοποιώντας τις πρόσφατα αποθηκευμένες τοποθεσίες τους. Εναλλακτικά, οι πληροφορίες τοποθεσίας της συσκευής σας θα προσπελαστούν μόνο αν άλλες συσκευές στο δίκτυο εντοπίσουν επίσης τη χαμένη συσκευή.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS