ΑρχικήBusinessSamsung: Προβλέπει ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα αυξηθούν κατά 931%

Samsung: Προβλέπει ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα αυξηθούν κατά 931%

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι προβλέπει αύξηση 931% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς οι τιμές των chip ανακάμπτουν.

samsung

Τα λειτουργικά κέρδη κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου φαίνεται πως αυξήθηκαν στα 6,6 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας (4,89 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 931% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με μια δήλωση. Τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 0,64 τρισεκατομμύρια γουόν.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung αναπτύσσει ένα εντελώς νέο foldable smartphone

Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 υπερβαίνουν την εκτίμηση της LSEG για 5,24 τρισεκατομμύρια γουόν.

«Προβλέπεται ότι η Samsung Electronics θα σημειώσει σταθερά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 24ου έτους, λόγω αυξήσεων στις τιμές της μνήμης και των ισχυρών πωλήσεων του S24, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς», δήλωσε ο SK Kim, εκτελεστικός διευθυντής και αναλυτής της Daiwa Securities σε έκθεση της 27ης Μαρτίου.

«Προβλέπουμε ότι η ισχυρή ανάκαμψη της μνήμης με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε κέρδη το 2024-25», δήλωσε ο Kim. Η Daiwa διατήρησε την αξιολόγηση «αγοράς» στη Samsung Electronics και αύξησε τον στόχο τιμής στα 110.000 γουόν.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 71 τρισεκατομμύρια γουόν, σύμφωνα με προκαταρκτική δήλωση κερδών της εταιρείας. Οι αναλυτές της LSEG προβλέπουν έσοδα ύψους 71,8 τρισεκατομμυρίων γουόν.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο για δυναμικά chip μνήμης τυχαίας πρόσβασης, τα οποία βρίσκονται σε καταναλωτικές συσκευές όπως smartphone και υπολογιστές.

Οι τιμές των μνημών chip μειώθηκαν σημαντικά το περασμένο έτος, λόγω της υπερβολικής αποθήκευσης μετά την πανδημία της Covid και της χαμηλής ζήτησης για προϊόντα όπως smartphones και φορητούς υπολογιστές.

Κατά τις ανακοινώσεις κερδών για το τρίτο τρίμηνο, τόσο η Samsung όσο και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής chip DRAM στον κόσμο, η SK Hynix, υποδήλωσαν ότι η αδυναμία ζήτησης για τσιπ μνήμης είχε επιτέλους φτάσει στο κατώτερο σημείο μετά τις περικοπές παραγωγής.

Τα έσοδα από τον παγκόσμιο κλάδο χυτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 10% διαδοχικά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την υπηρεσία Foundry Services της Counterpoint Research. Ωστόσο, ετησίως, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3,5% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

samsung κέρδη

Δείτε περισσότερα: Galaxy Tab S6 Lite: Η Samsung ανανεώνει το tablet για το 2024

«Παρά τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες, ο κλάδος άρχισε να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2023, λόγω της αύξησης της ζήτησης σε αποθέματα εφοδιαστικής αλυσίδας στους κλάδους των smartphone και των υπολογιστών», δήλωσε η Counterpoint Research στις 2 Απριλίου.

Αναμένεται η Samsung Electronics να ανακοινώσει λεπτομερώς τα κέρδη της εντός του τρέχοντος μήνα.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS