ΑρχικήSecurityCity of Hope: Το κέντρο θεραπείας καρκίνου ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

City of Hope: Το κέντρο θεραπείας καρκίνου ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Το City of Hope, ένα αμερικανικό κέντρο θεραπείας και έρευνας για τον καρκίνο, αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει περισσότερους από 820.000 ασθενείς.

City of Hope κέντρο θεραπείας καρκίνου παραβίαση δεδομένων

Το City of Hope παρέχει θεραπεία για τον καρκίνο, τον διαβήτη και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Ο οργανισμός έχει την έδρα του στο Duarte της Καλιφόρνια και διαθέτει διάφορες ογκολογικές κλινικές σε όλες τις ΗΠΑ.

Πριν μερικές ημέρες, δημοσίευσε μια ειδοποίηση για ένα περιστατικό ασφάλειας δεδομένων, ενημερώνοντας ότι υπέστη μια παραβίαση μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Στις 13 Οκτωβρίου 2023 ή κάπου τότε, το City of Hope αντιλήφθηκε ύποπτη δραστηριότητα σε ένα υποσύνολο των συστημάτων του και έλαβε αμέσως μέτρα για να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε διακοπή στις λειτουργίες του“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Η Prudential Financial ειδοποιεί 36.000 άτομα για παραβίαση δεδομένων

Το κέντρο θεραπείας καρκίνου είπε, επίσης, ότι ξεκίνησε έρευνα για να προσδιορίσει τη φύση και το εύρος του περιστατικού με τη βοήθεια ειδικών κυβερνοασφάλειας. Η έρευνα έδειξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα υποσύνολο των συστημάτων του κέντρου και κλοπή αντιγράφων ορισμένων αρχείων μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου 2023 και 12 Οκτωβρίου 2023.

Η παραβίαση δεδομένων μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Πλήρη ονόματα
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Τηλεφωνικό νούμερο
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης
  • Άδεια οδήγησης
  • Ταυτότητα
  • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού
  • Λεπτομέρειες πιστωτικής κάρτας
  • Πληροφορίες ασφάλισης υγείας
  • Ιατρικά αρχεία και ιστορικό

Το κέντρο καρκίνου City of Hope λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κλοπής ταυτότητας ή απάτης λόγω αυτού του περιστατικού. Επίσης, τόνισε ότι δεν παραβιάστηκαν όλοι οι παραπάνω τύποι δεδομένων για όλους τους ασθενείς. Επομένως το επίπεδο έκθεσης ποικίλλει ανά περίπτωση.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του City of Hope στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, 827.149 ασθενείς επηρεάζονται από αυτήν την παραβίαση δεδομένων.

Δείτε επίσης: SurveyLama: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 4,4 εκατ. χρήστες

Συνέπειες παραβίασης δεδομένων για ασθενείς

Μία από τις πιθανές συνέπειες είναι η κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσουν πλαστές ταυτότητες ή να διαπράξουν απάτες.

Επίσης, οι ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην υγειονομική τους περίθαλψη. Αν οι επιτιθέμενοι έχουν πρόσβαση στα ιατρικά έγγραφα, μπορεί να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν πληροφορίες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι ασθενείς.

Δείτε επίσης: MarineMax: Παραβίαση δεδομένων πελατών και εργαζομένων

Τέλος, η διαρροή δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό στρες και ανησυχία για τους ασθενείς. Η ανησυχία για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών τους πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει πρόσθετο στρες σε άτομα που ήδη αντιμετωπίζουν την πρόκληση της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Ο οργανισμός έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης ταυτότητας για τα άτομα που επηρεάζονται.

Οι ασθενείς που επηρεάζονται, πρέπει να παρακολουθούν τις τραπεζικές κινήσεις και να είναι προσεκτικοί με τυχόν μηνύματα ή emails που μπορούν να λάβουν.

πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS