ΑρχικήinetΗ Kia μεταβαίνει σε υβριδικά οχήματα λόγω μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης

Η Kia μεταβαίνει σε υβριδικά οχήματα λόγω μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης

Η Kia ακολουθεί τα βήματα της Ford, αφού ανακοίνωσε ξαφνικά σχέδια να εισάγει περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα καθώς προβλέπει χαμηλότερη ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα. Για να αυξήσει τις πωλήσεις και να αντιμετωπίσει τους πιο φθηνούς κινεζικούς ανταγωνιστές, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα σειρά οικονομικών υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων ξεκινώντας από φέτος.

Δείτε επίσης: Η Kia Παρουσιάζει νέα EV Αυτοκίνητα

Kia υβριδικά οχήματα

Μετά από τη μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων κατά 2% τον περασμένο μήνα, η Kia ταράζει τα νερά με ένα νέο μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η νέα στρατηγική, που αποκαλύφθηκε στην Kia’s 2024 CEO Investor Day για το 2024, επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση. Η Kia ανακοίνωσε ότι μετακινεί τα σχέδια των ηλεκτρικών οχημάτων της για να περιλαμβάνουν περισσότερα υβριδικά και οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα.

Από τότε που ανανεώθηκε το brand της το 2021, η Kia έχει πραγματοποιήσει εμφανείς αλλαγές στα προϊόντα της, στο design και στις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Ο πρόεδρος της Kia, Song Ho-Sung, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι “ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτων” με μια νέα στρατηγική μεσοπρόθεσμου έως μακροπρόθεσμου όριου.

Η εταιρεία αντιδρά ενεργά στις αλλαγές στην αγορά με την αυξημένη ανταγωνιστικότητα και τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες. Αντιδρώντας στη “μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα,” η Kia σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα υβριδικά, ενώ εισάγει νέα ηλεκτρικά μοντέλα χαμηλού κόστους.

Η Kia προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο μέχρι το 2026, λόγω της υποβάθμισης της παγκόσμιας οικονομίας και της μείωσης των επιδοτήσεων.

Δείτε ακόμα: Hyundai και Kia κατακτούν τη 2η θέση σε πωλήσεις EV στις ΗΠΑ

Η Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία εισάγει υβριδικές εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της, όπως το Carnival HEV που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος. Η Kia σχεδιάζει να έχει έξι HEVs στη γκάμα της φέτος, οκτώ το 2026 και εννέα το 2028.

Με τα νέα μοντέλα, η Kia προβλέπει ότι τα υβριδικά οχήματα θα αντιστοιχούν στο 12% των παγκόσμιων πωλήσεων, περίπου 372.000 μονάδες φέτος. Το 2028, η Kia προβλέπει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στο 19% των πωλήσεων, με περίπου 800.000 μονάδες.

Η Kia δεν εγκαταλείπει τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σχεδιάζει να αυξήσει τη ζήτηση με την εκκίνηση μιας σειράς νέων οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων. Η Kia θα παρουσιάσει έξι προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στις μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Κορέας και της Ευρώπης. Αυτά θα περιλαμβάνουν τα EV2, EV3, EV4 και EV5, τα οποία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της Kia EV Day τον Οκτώβριο.

Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα (ΗΟ) ανήκουν στην εκτενή γκάμα μοντέλων της Kia που καλύπτει σχεδόν όλα τα τμήματα με τιμές μεταξύ $30,000 και $80,000.

Δείτε επίσης: Hyundai και Kia ανακαλούν 147.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Πώς λειτουργούν τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Τα υβριδικά οχήματα, όπως αυτά που κυκλοφορεί η Kia, λειτουργούν με την εναλλαγή μεταξύ ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ηλεκτρικού κινητήρα. Κατά τη διάρκεια της κίνησης σε χαμηλές ταχύτητες, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, εξοικονομώντας καύσιμο και μειώνοντας τις εκπομπές. Κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει την μπαταρία του ηλεκτρικού κινητήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αυτονομία του αυτοκινήτου. Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία. Τέλος, τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν συστήματα διαχείρισης ενέργειας που αποφασίζουν αυτόματα πότε να χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και πότε ο ηλεκτρικός κινητήρας, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS