ΑρχικήReviewsΗ Kia Παρουσιάζει νέα EV Αυτοκίνητα

Η Kia Παρουσιάζει νέα EV Αυτοκίνητα

Η Kia Corp. αποκάλυψε EV (ηλεκτρικά) οχήματα, καθώς ετοιμάζει μια γκάμα φθηνότερων μοντέλων που απευθύνονται σε οδηγούς με περιορισμένο προϋπολογισμό που προσέχουν τις δαπάνες τους.

Kia EV

Η Kia παρουσίασε το νέο της μοντέλο EV5 σε μια εκδήλωση για την Ημέρα των Ηλεκτρικών Οχημάτων. Αυτό το οικολογικό αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις millenial οικογένειες και υπόσχεται εντυπωσιακή αυτονομία. Στην αγορά της Κίνας, το κανονικό μοντέλο διαθέτει μια μπαταρία 64 kWh που προσφέρει αυτονομία 530 χιλιομέτρων, ενώ το μοντέλο υψηλής απόδοσης έχει μια μπαταρία 88 kWh και αυτονομία 720 χιλιομέτρων. Οι κορεατικές εκδόσεις θα έχουν ελαφρώς μικρότερες μπαταρίες, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Αυτή η καινοτόμα προσέγγιση της Kia υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης με αυτοκίνητα που σέβονται το περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Ξεκινούν οι κρατήσεις για το νέο ηλεκτρικό SUV EV9 της Kia

Το EV5 διαθέτει δύο οθόνες, μία 12,3 ιντσών (31 εκατοστών) για την οθόνη οργάνων και το infotainment, καθώς και μία 5 ιντσών οθόνη ελέγχου του κλιματισμού. Στην έκδοση της Κίνας, περιλαμβάνεται ένας εμπρόσθιος πάγκος, ενώ το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί για να δημιουργηθεί ένα κρεβάτι. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένα ψυγείο 4 λίτρων (1,1 γαλόνι) και μία μονάδα θέρμανσης για την αποθήκευση τροφίμων και ποτών. Η κατασκευή των αυτοκινήτων θα γίνεται σε εργοστάσια στην Κίνα και την Κορέα, με την παραγωγή να ξεκινά περίπου το 2025.

Η Kia παρουσίασε επίσης δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα: το EV3, μια συμπαγή έκδοση του EV9 που θεωρείται η ναυαρχίδα της. Επίσης, παρουσίασε το EV4, ένα τετράθυρο σεντάν με σπορ χαρακτηριστικά. Όλα αυτά τα μοντέλα αποτελούν μέρος του σχεδίου της Kia να διαθέσει μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμές από 35.000 έως 50.000 δολάρια, προκειμένου να επιταχυνθεί η διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα πιο προηγμένα μοντέλα θα κοστίζουν έως και 80.000 δολάρια.

Η Kia παρουσίασε τον περασμένο μήνα το πιο οικονομικό EV όχημά της, το μονοθέσιο Ray, το οποίο ξεκινά από 20.000 δολάρια και είναι διαθέσιμο μόνο στην Κορέα.

Η Tesla Inc. ξεκίνησε την πώληση του ηλεκτρικού SUV Model Y, το οποίο παράγεται στην Κίνα, στην Κορέα νωρίτερα φέτος, με αρχική τιμή περίπου 57 εκατομμυρίων won (42.550 $). Με τις κρατικές επιδοτήσεις, η τιμή μειώνεται σε περίπου 37.000 δολάρια στη Σεούλ και σε 30.000 δολάρια σε ορισμένες πόλεις που προσφέρουν επιπλέον κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα μικρότερα EV οχήματα αποτελούν την είσοδο της Kia στην κατηγορία των πελατών που αναζητούν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χαμηλή τιμή και ευκολία φόρτισης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ho Sung Song, δήλωσε αυτό σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Yeoju, νοτιοανατολικά της Σεούλ. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει τον στόχο να πουλήσει 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Kia σχεδιάζει να έχει οκτώ εγκαταστάσεις παραγωγής έως το 2025. Στην Ευρώπη, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων μικρού και μεσαίου μεγέθους, ενώ θα παράγει οχήματα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους στην Κίνα. Στην Ινδία, θα επικεντρωθεί σε “στρατηγικά σχεδιασμένα μοντέλα EV που είναι προσαρμοσμένα στις αναδυόμενες αγορές”, ανέφερε ο κ. Song, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Kia θα πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά πως θα μειώσει περαιτέρω τις τιμές των EV οχημάτων, δήλωσε. “Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς.Πώς μπορούμε να φέρουμε οχήματα στην αγορά με 25.000 δολάρια; ΊΣτο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε διάφορες στρατηγικές πώλησης που θα βελτιώσουν την απόδοση, όπως η πώληση οχημάτων χωρίς μπαταρία. Με αυτόν τον τρόπο, οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν αυτοκίνητα και θα μειωθεί η ανάγκη για αγορά.

Οι τιμές των μπαταριών, το πιο ακριβό μέρος ενός EV, αναμένεται να μειωθούν στα 99 $ ανά kWh έως το 2025 καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία και αναπτύσσονται νέα αποθέματα λιθίου, σύμφωνα με μια έκθεση της 4ης Οκτωβρίου από τους αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. με επικεφαλής τον Kota Yuzawa.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Kia EV

Η Kia και η θυγατρική της Hyundai Motor Co. πούλησαν περίπου 374.000 EVs τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της SNE Research. Το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς τους στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών οχημάτων, μειώθηκε στο 4,3% φέτος από 5,4% το 2022, όπως αναφέρει μια ερευνητική ομάδα. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή ανάπτυξη της κινεζικής εταιρείας BYD Co. Ο κ. Song δήλωσε ότι η Kia ενδέχεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη που ονομάζεται EV2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει έρευνα για τις επιδοτήσεις που παρέχει η Κίνα για EV οχήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή δασμών σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα και να ευνοήσει πιθανώς την κορεατική εταιρεία.

Πηγή: bloomberg.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS