ΑρχικήSecurityΤι είναι το Musk Eclipse που αποσκοπεί σε crypto scams;

Τι είναι το Musk Eclipse που αποσκοπεί σε crypto scams;

Τα βίντεο του Elon Musk, που δημιουργήθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, κατακλύζουν το YouTube, προβάλλοντας ψευδείς εικόνες από την έκλειψη ηλίου για να προωθήσουν crypto scams (απάτες σχετικά με την κρυπτογράφηση).

musk crypto

Χθες, 8 Απριλίου 2024, ο κόσμος είχε στρέψει όλη την προσοχή του στην έκλειψη ηλίου που επικράτησε. Το συγκεκριμένο φαινόμενο κυριαρχεί ακόμη στα άρθρα ειδήσεων, κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται αντικείμενο viral διάδοσης μέσω εντυπωσιακών φωτογραφιών και βίντεο σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Μεταβείτε στο YouTube, και θα διαπιστώσετε ότι οι live streaming μεταδόσεις της έκλειψης ηλίου συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ταυτόχρονους θεατές. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς live streaming μεταδόσεις μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται.

Δείτε ακόμη: Μυστηριώδες malware στοχεύει gamers – Κλέβει Bitcoin

Το YouTube πλημμυρίζει από παραπλανητικές live streaming μεταδόσεις από κανάλια απατεώνων της SpaceX, που παρουσιάζουν μια πλαστή ομιλία του Elon Musk, δημιουργημένη με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Το μοτίβο πίσω από αυτές τις μεταδόσεις απάτης; Η απόσπαση κρυπτονομισμάτων από ανυποψίαστους χρήστες.

Πώς λειτουργεί η απάτη κρυπτογράφησης (crypto scam) Musk eclipse;

Κάθε μετάδοση ακολουθεί το ίδιο πρότυπο: ένα ηχογραφημένο βίντεο του Elon Musk διαδραματίζεται επαναλαμβανόμενα δίπλα σε ένα λογότυπο της SpaceX, όπου φαίνεται να μιλάει μπροστά σε ένα κοινό. Ωστόσο, το βίντεο χρησιμοποιεί μια τεχνητή φωνή του Musk, παραγωγής AI, που ενημερώνει τους θεατές για μια φανταστική επενδυτική ευκαιρία σε κρυπτονομίσματα, υποσχόμενη διπλασιασμό της επένδυσής τους.

Πάνω από το βίντεο, υπάρχει ενσωματωμένο ένα QR code με την επιγραφή “Eclipse of 2024 – Change your life” και μια πρόσκληση προς τους θεατές να τον σαρώσουν. Αυτός ο κώδικας τους παραπέμπει σε έναν ιστότοπο, όπου έχουν τη δυνατότητα να «επενδύσουν» τα κρυπτονομίσματά τους, είτε πρόκειται για Bitcoin, Ether, ή οποιοδήποτε άλλο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, απευθείας μέσω του ιστοτόπου.

Κατά διαστήματα, αυτές οι ζωντανές μεταδόσεις παρουσιάζουν ακόμα και έναν εικονικό λογαριασμό του Elon Musk να δημοσιεύει στην ζωντανή συζήτηση, προσφέροντας ενημερώσεις στο κοινό για τις υποθετικές επενδύσεις που προτείνονται. Ο “πλαστός” Musk αναρτά συνδέσμους στη συνομιλία, καθοδηγώντας τους χρήστες σε πλατφόρμες όπου δήθεν μπορούν να επενδύσουν.

«2024 Ολική Έκλειψη Ηλίου: Από τη Σκοπιά του SpaceX» αποτελεί τον τίτλο μιας υποτιθέμενης ζωντανής μετάδοσης του SpaceX, η οποία σε κάποια φάση κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 210.000 ταυτόχρονους θεατές.

«Live: Solar Eclipse Spectacular 2024 of SpaceX» είναι ο τίτλος μιας άλλης streaming μετάδοσης, η οποία προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες προβολές. Κάποια στιγμή, αυτή η live streaming μετάδοση σημείωσε σχεδόν 100.000 ταυτόχρονες προβολές.

Διαβάστε επίσης: Το TimbreStealer malware εξαπλώνεται μέσω απάτης phishing

Πολλές από αυτές τις μεταδόσεις διαρκούν πολλές ώρες και προβάλλονται σε YouTube κανάλια με εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Τα παραπλανητικά βίντεο σχετικά με το SpaceX και τον Elon Musk δεν είναι κάτι καινούριο στο YouTube. Η επικράτηση αυτών των βίντεο υποδηλώνει ότι αποτελούν προσοδοφόρα μέσα για τους δημιουργούς τους, παρά τον εξαπατητικό τους χαρακτήρα.

musk eclipse

Πριν από λίγα χρόνια, ο Steve Wozniak κατέθεσε μήνυση εναντίον του YouTube, κατηγορώντας την πλατφόρμα για την ευρεία διάδοση βίντεο που περιείχαν ψεύτικες εμφανίσεις του συνιδρυτή της Apple, με σκοπό την προώθηση απατών σχετικών με Bitcoin.

Πηγή: mashable

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS