ΑρχικήReviewsΗ εφαρμογή Buffet θέλει να σας βγάλει από τη μοναξιά σας!

Η εφαρμογή Buffet θέλει να σας βγάλει από τη μοναξιά σας!

Η μοναξιά και η απομόνωση αποτελούν κάποια από τα μεγαλύτερη προβλήματα της σύγχρονης  κοινωνίας. Μια έκθεση του 2023 έδειξε ότι περίπου οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι αισθάνονται μοναξιά, ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19. Η έκθεση προειδοποιεί ότι η μοναξιά και η απομόνωση μπορεί να έχουν σωματικές συνέπειες, όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Buffet, όμως, στοχεύει στην αντιμετώπιση της μοναξιάς.

Buffet εφαρμογή

Η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να γνωρίσουν νέα άτομα, ταιριάζοντάς τους γρήγορα με ένα άτομο και προτείνοντας ένα μέρος για να συναντηθούν. Το Buffet θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να γνωρίσουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα, είτε κάποιος αναζητά μια ρομαντική σχέση είτε απλά ένα φίλο.

Δείτε επίσης: Οι singles προτιμούν το LinkedIn για γνωριμίες αντί του Tinder

Αρχικά, το Buffet είναι διαθέσιμο στο Λος Άντζελες, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από το CEO της Buffet, Rich Hacking, και τον COO Sean Emery. Οι δυο τους σκέφτηκαν την ιδέα για την εφαρμογή ενώ ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Ντουμπάι.

Ξεκινήσαμε, ρίχνοντας αυτή την ιδέα“, είπε ο Hacking στο TechCrunch. “Είδαμε την επιδημία μοναξιάς και είδαμε ότι η αγορά χρειαζόταν κάτι νέο. Δεν υπάρχει καινοτομία την τελευταία δεκαετία. Έτσι, αρχίσαμε να χτίζουμε το Buffet“.

Πώς λειτουργεί το Buffet;

Αρχικά, οι χρήστες εισάγουν πέντε από τα ενδιαφέροντά τους (π.χ. διάβασμα, κάποιο άθλημα κλπ). Στη συνέχεια, η εφαρμογή θέτει πέντε ερωτήσεις για να κατανοήσει καλύτερα την προσωπικότητά τους και τι είδους μέρη και άτομα θα τους ενδιέφεραν.

Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος του Buffet συνδυάζει τους χρήστες με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Αν ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν μια πρόσκληση στο άλλο άτομο με το οποίο έχουν γίνει match. Αμέσως μετά, το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων στην εφαρμογή για να αποφασίσει την ώρα και την ημερομηνία συνάντησης. Το Buffet έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλάνε και να γνωρίζονται προσωπικά. Τους ενθαρρύνει να υπερβούν το chatbox και την ψηφιακή επικοινωνία και να συναντηθούν από κοντά, στον πραγματικό κόσμο.

Δείτε επίσης: Tinder: Διευρύνει τη δυνατότητα ID Verification παγκοσμίως

Εάν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο ατόμων, αλλά δεν συμφωνούν με το μέρος συνάντησης που έχει προτείνει το Buffet, μπορούν να επιλέξουν από μια λίστα με άλλα μέρη που υπάρχουν στην εφαρμογή.

Και αν οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται για το άλλο άτομο, μπορούν να κάνουν refresh για να συνδεθούν με κάποιον άλλο.

Η δημογραφική ομάδα-στόχος του Buffet είναι άτομα που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία μοναξιάς: άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών. Η εφαρμογή θέλει επίσης να στοχεύσει νέους επαγγελματίες γύρω στα 30.

Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν για χρήση στο άμεσο μέλλον“, είπε ο Hacking. “Θέλουμε να κερδίσουμε τους χρήστες. Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης”.

Ουσιαστικά, ο πρώτος στόχος της εφαρμογής Buffet είναι να αυξήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, προωθώντας την κοινωνική σύνδεση και την αλληλεγγύη. Στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος για τους χρήστες, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών. Με τον καιρό, η εφαρμογή σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερες λειτουργίες που θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη, ενώ μπορεί να επεκτείνει την παρουσία της σε περισσότερες πόλεις και χώρες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο χρηστών.

Δείτε επίσης: Γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του στο Tinder χάρη στο ChatGPT

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε iOS, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή Android στο μέλλον.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS