ΑρχικήSecurityOpenTable: Αλλαγή πολιτικής - Τέρμα οι ανώνυμες κριτικές

OpenTable: Αλλαγή πολιτικής – Τέρμα οι ανώνυμες κριτικές

Η πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων OpenTable λέει ότι αλλάζει την πολιτική της όσον αφορά στις κριτικές χρηστών στην πλατφόρμα, αφού δεν θα είναι πλέον πλήρως ανώνυμες. Συγκεκριμένα, από τις 22 Μαΐου θα εμφανίζονται δίπλα στις κριτικές, οι φωτογραφίες προφίλ και τα μικρά ονόματα των μελών.

OpenTable ανώνυμες κριτικές εστιατορίων

Η OpenTable ενημέρωσε τα μέλη μέσω email, δηλώνοντας ότι η αλλαγή γίνεται για να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια.

Στην OpenTable, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να βοηθήσουν άλλους επισκέπτες να ανακαλύψουν νέα εστιατόρια και οι κριτικές αποτελούν μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας“, αναφέρει το email της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Firefox Review Checker: Το feature που θα ελέγχει για ψεύτικες κριτικές προϊόντων

Σύμφωνα με αυτήν τη αλλαγή πολιτικής, το όνομα και η εικόνα προφίλ ενός μέλους θα εμφανίζονται πλέον σε νέες και προηγούμενες κριτικές.

Ακούσαμε από εσάς, τους πελάτες μας, ότι η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια είναι σημαντικές όταν εξετάζετε τις κριτικές. Για να αξιοποιήσουμε την αξιοπιστία του προγράμματος αναθεώρησής μας, από τις 22 Μαΐου 2024, η OpenTable θα αρχίσει να εμφανίζει ονόματα και φωτογραφίες προφίλ σε όλες τις κριτικές εστιατορίων. Αυτή η ενημέρωση θα ισχύει επίσης για προηγούμενες κριτικές“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η OpenTable λέει ότι οι πελάτες έχουν γράψει πάνω από 136 εκατομμύρια κριτικές στην πλατφόρμα.

Οι χρήστες θα μπορούν, αν θέλουν, να αλλάξουν το όνομά τους στο σύστημα, αλλά μετά οι κρατήσεις θα γίνονται με αυτό το νέο όνομα.

Δείτε επίσης: Amazon, Tripadvisor και άλλες εταιρείες συνεργάζονται για την καταπολέμηση ψεύτικων κριτικών

Η OpenTable προτείνει κάποια βήματα, που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες πριν από τις 22 Μαΐου, όπου οι κριτικές θα πάψουν να είναι ανώνυμες:

  • Για την επεξεργασία ή αφαίρεση αξιολογήσεων, δείτε εδώ
  • Για την προσθήκη ή αφαίρεση της εικόνας προφίλ, δείτε εδώ
  • Ανάγνωση της Πολιτικής Απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα

Η αντίδραση των μελών της OpenTable σε αυτήν την αλλαγή είναι μικτή. Σίγουρα, η αλλαγή δεν θα αρέσει σε όλους τους χρήστες. Κάποια από τα προσωπικά τους στοιχεία θα μπορούν πλέον να συσχετιστούν με παλαιότερες αρνητικές κριτικές. Η φωτογραφία, το όνομα και η ημερομηνία που αναγράφεται στην κριτική μπορεί να βοηθήσει στο συσχετισμό ενός ατόμου με μια συγκεκριμένη κριτική.

Επίσης, κάποιοι χρήστες εκφράζουν ανησυχία για την ιδιωτικότητά τους, καθώς θεωρούν ότι η προβολή των προφίλ και των ονομάτων τους μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

Ορισμένοι χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες και για την πιθανότητα άσχημων αντιδράσεων από εστιατόρια που έχουν λάβει αρνητικές κριτικές. Αυτοί οι χρήστες θεωρούν ότι η ανωνυμία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ελευθερία της έκφρασης στις κριτικές.

Δείτε επίσης: Incognito mode: Πώς θα πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο ανώνυμα

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μέλη που υποστηρίζουν αυτήν την αλλαγή, θεωρώντας ότι θα προσθέσει περισσότερη διαφάνεια στις κριτικές των εστιατορίων. Πιστεύουν ότι η εμφάνιση των φωτογραφιών προφίλ και των ονομάτων των χρηστών θα δώσει περισσότερη αξιοπιστία στις αξιολογήσεις.

Συνολικά, η αντίδραση των μελών της OpenTable είναι διχασμένη και εξαρτάται από την προσωπική άποψη κάθε χρήστη για την ιδιωτικότητα και τη διαφάνεια στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS