ΑρχικήSecurityΗ Microsoft περιορίzει τα μαζικά email του Exchange Online

Η Microsoft περιορίzει τα μαζικά email του Exchange Online

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την καταπολέμηση των scam emails, επιβάλλοντας ένα ημερήσιο όριο μαζικής αλληλογραφίας Exchange Online 2.000 εξωτερικών παραληπτών από τον Ιανουάριο του 2025.

Δείτε επίσης: Exchange Online: Προβλήματα παράδοσης email λόγω των κανόνων anti-spam

Microsoft Exchange Online

Το Exchange Online δεν υποστηρίζει την αποστολή μαζικών ή μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν μόνο λογαριασμό και μέχρι τώρα, η Microsoft δεν έχει θέσει περιορισμούς στα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ωστόσο, με τα σχέδιά της για νέα όρια Εξωτερικού ποσοστού παραληπτών (ERR), η εταιρεία θέλει να αποτρέψει τους πελάτες από την κατάχρηση πόρων του Exchange Online και τον περιορισμό της αθέμιτης χρήσης του.

Το Exchange Online επιβάλλει ένα όριο επιτοκίου παραλήπτη 10.000 παραληπτών. Το όριο των 2.000 ERR θα γίνει δευτερεύον όριο εντός αυτού του ορίου των 10.000 Recipient Rate“, δήλωσε η ομάδα του Microsoft Exchange τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο όριο του ποσοστού παραληπτών. Εάν στείλετε σε λιγότερους από 2.000 εξωτερικούς παραλήπτες σε μια περίοδο 24 ωρών, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να στέλνετε σε 10.000 συνολικά παραλήπτες.

Δείτε ακόμα: Hackers έκλεψαν το κλειδί υπογραφής της Microsoft από το Windows crash dump

Ο νέος περιορισμός των μαζικών email θα εισαχθεί σε δύο φάσεις:

Φάση 1: Το όριο θα ισχύει για τα γραμματοκιβώτια που φιλοξενούνται στο cloud όλων των νεοδημιουργηθέντων ενοικιαστών από την 1η Ιανουαρίου 2025.
Φάση 2: Μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2025, η Microsoft θα αρχίσει να επιβάλλει το όριο στα γραμματοκιβώτια των υφιστάμενων ενοικιαστών που φιλοξενούνται στο cloud.

Οι πελάτες του Exchange Online με γραμματοκιβώτια που φιλοξενούνται στο cloud που πρέπει να υπερβούν το όριο ERR, θα πρέπει να μεταβούν στο Azure Communication Services for Email, μια υπηρεσία ειδικά σχεδιασμένη για επικοινωνία επιχείρησης-καταναλωτή μέσω email μεγάλου όγκου που αποστέλλεται σε εξωτερικούς παραλήπτες, σύμφωνα με τη Microsoft.

spam email

Από την 1η Απριλίου, η Google έχει επίσης εφαρμόσει αυστηρότερα όρια ανεπιθύμητων μηνυμάτων και οδηγίες ελέγχου ταυτότητας για τους αποστολείς μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα έναντι επιθέσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και phishing.

Όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, όσοι επιθυμούν να αποστέλλουν πάνω από 5.000 μηνύματα καθημερινά σε λογαριασμούς Gmail πρέπει να ρυθμίσουν τον έλεγχο ταυτότητας email SPF/DKIM και DMARC για τους τομείς τους.

Οι αποστολείς μαζικών email πρέπει επίσης να αποφεύγουν την αποστολή ανεπιθύμητων ή spam μηνυμάτων, να παρέχουν επιλογές κατάργησης εγγραφής με ένα κλικ και να απαντούν σε αιτήματα απεγγραφής εντός δύο ημερών. Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα το Gmail να απορρίψει τα spam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε επίσης: Microsoft Exchange: “Βελτιωμένη” ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου σφάλματος

Πώς μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει ένα spam email;

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αναγνωρίσετε ένα spam email, όπως αυτά που θέλει να περιορίσει η Microsoft στο Exchange Online είναι μέσω της γραμμής θέματος. Τα spam emails συχνά χρησιμοποιούν γραμμές θέματος που είναι υπερβολικά επείγουσες, προσφέρουν κάποια απίστευτη προσφορά ή ζητούν προσωπικές πληροφορίες. Επίσης, ένας άλλος τρόπος για να αναγνωρίσετε ένα spam email είναι να ελέγξετε τη διεύθυνση email του αποστολέα. Αν η διεύθυνση email φαίνεται ύποπτη ή δεν ταιριάζει με το όνομα του αποστολέα, τότε είναι πιθανόν να είναι spam. Τα spam emails συχνά περιέχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και λάθη στην προσφώνηση. Αν το email περιέχει πολλά λάθη ή δεν αναφέρει το όνομά σας σωστά, τότε είναι πιθανόν να είναι spam. Τέλος, τα spam emails συχνά περιέχουν συνημμένα αρχεία ή συνδέσμους που σας ζητούν να κάνετε κλικ. Είναι σημαντικό να μην ανοίγετε οποιαδήποτε συνημμένα αρχεία ή να κάνετε κλικ σε οποιουσδήποτε συνδέσμους από ένα ύποπτο email.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS