ΑρχικήSecurityΤα δίκτυα της κομητείας Jackson αποκαθίστανται μετά το ransomware

Τα δίκτυα της κομητείας Jackson αποκαθίστανται μετά το ransomware

Όλα τα δίκτυα της κομητείας Jackson έχουν αποκατασταθεί, μετά από την επίθεση ransomware που διέκοψε τα συστήματά της πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Η κομητεία Jackson δέχτηκε επίθεση ransomware

κομητεία Jackson ransomware

Η επίθεση, την οποία η κομητεία είπε ότι πραγματοποιήθηκε από ρωσική ομάδα, απενεργοποίησε τις πληρωμές φόρων της κομητείας, τα διαδικτυακά ακίνητα, τις άδειες γάμου και τα συστήματα αναζήτησης κρατουμένων.

«Η κλίμακα της επίθεσης ήταν τεράστια, καθιστώντας την ταχεία ανάκαμψη ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της ομάδας πληροφορικής μας», δήλωσε ο Frank White Jr., στέλεχος της κομητείας Jackson.

Η επίθεση ransomware εναντίον της κομητείας Jackson συνέβη αφού ένας υπάλληλος διορθώσεων έκανε κλικ σε ένα email ηλεκτρονικού phishing. Ως αποτέλεσμα, τα τμήματα αξιολόγησης, συλλογής και καταγραφής πράξεων της κομητείας έχουν κλείσει μετά την επίθεση.

Δείτε ακόμα: H κομητεία Gilmer της Georgia θύμα επίθεσης ransomware

Αυτά τα τμήματα θα ανοίξουν ξανά σε διάφορες θέσεις από την Τρίτη 15 Απριλίου.

  • Το τμήμα αξιολόγησης θα είναι ανοιχτό μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι κάτοικοι που είχαν ραντεβού πριν την επίθεση θα τεθούν σε προτεραιότητα και θα επαναπρογραμματιστούν.
  • Οι κάτοικοι που χρειάζονται πρόσβαση στο τμήμα εισπράξεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιλογές ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω της πύλης myJacksonCounty για να αποφύγουν τους χρόνους αναμονής.
  • Το νέο ωράριο του Σαββατοκύριακου θα είναι από τις 8 το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου και κάθε Σάββατο του Μαΐου.
  • Τέλος, το τμήμα καταγραφής πράξεων θα προσφέρει ηλεκτρονικά αρχεία ιδιοκτησίας και αιτήσεις για άδειες γάμου.

Δείτε επίσης: Κομητεία Jackson – ransomware: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης

Ποια μέτρα ασφαλείας μπορεί να λάβει κάποιος για να αποφύγει τις επιθέσεις ransomware;

Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα ασφαλείας είναι η εγκατάσταση και η ενημέρωση ενός αξιόπιστου λογισμικού antivirus. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν και να απομακρύνουν τα ransomware πριν αυτά προκαλέσουν ζημιά. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε το λειτουργικό σας σύστημα και όλες τις εφαρμογές σας ενημερωμένες. Η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας είναι ένα άλλο κρίσιμο βήμα. Είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα συνημμένα που λαμβάνετε. Πολλές φορές, τα ransomware εισέρχονται στον υπολογιστή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται αθώα, αλλά περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που περιορίζουν την εκτέλεση αυτόματων εφαρμογών και συνδέσμων, γνωστά ως ελεγκτές εκτέλεσης εφαρμογών. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σταματήσουν την εκτέλεση ransomware πριν αυτό έχει την ευκαιρία να κλειδώσει τα αρχεία σας.

Πηγή: kshb.news

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS