ΑρχικήinetErnie Bot: Το AI chatbot της Baidu έχει 200 εκατ. χρήστες

Ernie Bot: Το AI chatbot της Baidu έχει 200 εκατ. χρήστες

Η Baidu ανακοίνωσε ότι το AI chatbot της, Ernie Bot, έχει προσελκύσει πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες. Την ανακοίνωση έκανε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Robin Li Yanhong.

Ernie Bot Baidy ai chatbot

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ernie Bot απέκτησε αυτόν τον τεράστιο αριθμό χρηστών μόλις 13 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ο Yanhong είπε στο AI developer conference της Baidu ότι οι εταιρικοί πελάτες ξεπερνούν τους 85.000.

Δείτε επίσης: Η Adobe κυκλοφόρησε τον AI Assistant της

Στο ίδιο συνέδριο, ο Yanhong εισήγαγε τρία εργαλεία βασισμένα στο Ernie – το large language model (LLM) πίσω από το chatbot – ώστε να μπορούν οι προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές, AI agents και μοντέλα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν γνώσεις στη δημιουργία κώδικα.

Η Baidu διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας εσόδων και κερδών από το AI chatbot στη σχετικά κλειστή αγορά της Κίνας.

Το Ernie κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023 ως απάντηση στο ChatGPT της OpenAI, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα. Από τότε επικρατεί φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη στη χώρα, με διάφορες τεχνολογικές εταιρείες να προσπαθούν να αναπτύξουν τα δικά τους μοντέλα.

Δείτε επίσης: PaintCam Eve: AI σύστημα παρακολούθησης με paintball για αποτροπή ληστών

Η ηπειρωτική Κίνα είχε 254 LLMs τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου.

Ωστόσο, ο Li της Baidu έχει επικρίνει στο παρελθόν τη φρενίτιδα για τα LLM ως “τεράστια σπατάλη πόρων“. Σε μια εκδήλωση στο Shenzhen τον περασμένο Νοέμβριο, είπε ότι υπήρχαν πάρα πολλά LLMs στην Κίνα αλλά πολύ λίγες εγγενείς εφαρμογές AI βασισμένες σε αυτά τα μοντέλα“.

Η Baidu αποκάλυψε μια ενημερωμένη έκδοση του Ernie Bot τον περασμένο Οκτώβριο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια πληρωμένη έκδοση του Ernie 4.0 τον Νοέμβριο για 59,9 γιουάν (8,33 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα, ως μέρος των προσπαθειών να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του chatbot της.

Δείτε επίσης: Chat with RTX: Το νέο chatbot της NVIDIA λειτουργεί τοπικά στον υπολογιστή

Η επένδυση στo AI είναι ζωτικής σημασίας για την Baidu, καθώς της επιτρέπει να αναπτύξει πιο προηγμένες και αποδοτικές τεχνολογίες. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει την ικανότητα της εταιρείας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους χρήστες της, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την Baidu. Με την αξιοποίηση της ικανότητας του generative AI να παράγει νέο και μοναδικό περιεχόμενο, η Baidu μπορεί να εισέλθει σε νέες αγορές ή να αναπτύξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Τέλος, η ανάπτυξη του AI chatbot, Ernie Bot, μπορεί να βοηθήσει την Baidu να ενισχύσει την εικόνα της ως πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των επενδυτών στην εταιρεία, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη και την επιτυχία της στο μέλλον.

Πηγή: www.scmp.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS