ΑρχικήinetΤο Ad Blocker σας δεν θα σταματά πλέον τις διαφημίσεις YouTube

Το Ad Blocker σας δεν θα σταματά πλέον τις διαφημίσεις YouTube

Το YouTube έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμσ του Διαδικτύου για όλα τα βίντεο, ωστόσο οι διαφημιστές διαχειρίζονται αυτήν τη πλατφόρμα. Το YouTube κλιμάκωσε τον πόλεμό του ενάντια στους Ad Blocker τη Δευτέρα, με μια ενημέρωση που αναφέρει ότι η χρήση εφαρμογών αποκλεισμού διαφημίσεων για κινητά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αποθήκευσης στην προσωρινή μνήμη και μηνύματα σφάλματος που έγραφαν “το παρακάτω περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο σε αυτήν την εφαρμογή“.

Δείτε επίσης: Το YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα “Ad Blockers”

Ad Blocker YouTube

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι όροι μας δεν επιτρέπουν σε εφαρμογές τρίτων να απενεργοποιούν τις διαφημίσεις, επειδή αυτό δεν επιτρέπει στον δημιουργό να ανταμείβεται για τις προβολές», ανέφερε το YouTube σε ανάρτηση ιστολογίου τη Δευτέρα. «Οι διαφημίσεις στο YouTube βοηθούν στην υποστήριξη των δημιουργών και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ροής».

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του πολέμου του YouTube κατά των Ad Blocker, οι οποίοι προηγουμένως έχουν ξεφύγει από τις προσπάθειες της εταιρείας να τους αναγκάσει να παρακολουθήσουν τις διαφημίσεις της. Αντίθετα, το YouTube ενθαρρύνει και πάλι τους χρήστες που θέλουν μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις να πληρώνουν 13,99 $ το μήνα για το YouTube Premium.

Τον Οκτώβριο, το YouTube κατέστησε σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση του ιστότοπού του σε όσους χρησιμοποιούν πρόγραμμα Ad Blocker. Στους χρήστες εμφανίστηκε το μήνυμα, “Η αναπαραγωγή βίντεο είναι αποκλεισμένη, εκτός εάν το YouTube περιλαμβάνεται στη λίστα επιτρεπόμενων ή το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι απενεργοποιημένο“. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε «ξεκινήσει μια παγκόσμια προσπάθεια» για να ενθαρρύνει τους χρήστες να παρακολουθούν διαφημίσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στο The Verge.

Δείτε ακόμα: Τα προβλήματα αποκλεισμού διαφημίσεων του YouTube είναι απλώς ένα AdBlock Plus bug

Ο αγώνας του YouTube ενάντια στους Ad Blocker χρονολογείται από τον Μάιο του 2023, όταν οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν για πρώτη φορά αναδυόμενα παράθυρα που έλεγαν “Δεν επιτρέπονται τα προγράμματα Ad Blocker στο YouTube“. Εκείνη την εποχή, ένας εκπρόσωπος του YouTube το χαρακτήρισε αυτό ως ένα «μικρό πείραμα», αλλά μετατράπηκε σε ξεκάθαρο πόλεμο ενάντια στα εργαλεία που κάνουν το Διαδίκτυο πιο υποφερτό.

ANKARA, TURKIYE – JULY 1: In this photo illustration the logo of ‘Youtube’ is displayed on a phone screen in Ankara, Turkiye on June 30, 2023. YouTube will prevent people using ad blockers from watching videos on the platform. (Photo by Arda Kucukkaya/Anadolu Agency via Getty Images)

Τον Απρίλιο του 2023, η Google ανέφερε μείωση των εσόδων από διαφημίσεις για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από διαφημίσεις της Google δεν μειώθηκαν σχεδόν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, επομένως ο κώδωνας του κινδύνου χτυπούσε σίγουρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ένα μήνα αργότερα, ξεκίνησε η καταστολή του YouTube για τους Ad Blocker.

Στην ανάρτηση ιστολογίου της Δευτέρας, το YouTube λέει ότι οι Ad Blocker παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών του. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά η συνεχιζόμενη καταστολή φαίνεται να έχει να κάνει περισσότερο με την προστασία των αποτελεσμάτων του YouTube παρά με την υποστήριξη της οικονομίας των δημιουργών του.

Δείτε επίσης: YouTube: Σταματά να προτείνει βίντεο;

Οι Ad Blocker, όπως αυτοί που πολεμάει το YouTube, λειτουργούν μέσω της εφαρμογής ενός σετ κανόνων, γνωστών ως φίλτρα, τα οποία αποκλείουν τη φόρτωση περιεχομένου από συγκεκριμένες πηγές. Αυτά τα φίλτρα είναι συνήθως λίστες διευθύνσεων ιστοσελίδων ή συγκεκριμένων στοιχείων σε μια ιστοσελίδα. Όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα, ο browser σας ξεκινά τη φόρτωση διάφορων στοιχείων της ιστοσελίδας, όπως εικόνες, βίντεο και διαφημίσεις. Οι Ad Blockers συγκρίνουν αυτά τα στοιχεία με τη λίστα φίλτρων τους και αν αναγνωρίσουν κάποιο στοιχείο ως διαφήμιση, το αποκλείουν. Επιπλέον, μπορούν να αποτρέψουν την εκτέλεση JavaScript, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την εμφάνιση διαφημίσεων. Τέλος, τα Ad Blockers μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών αποτρέποντας τους διαφημιστές από το να παρακολουθούν την online δραστηριότητά τους.

Πηγή: gizmodo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS