ΑρχικήSecurityΗ διάθεση των eVisas ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η διάθεση των eVisas ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εκατομμύρια άτομα που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν πλέον προσκλήσεις μέσω email για να εγγραφούν για λογαριασμό ηλεκτρονικής βίζας (eVisas), που θα αντικαταστήσει τα φυσικά τους έγγραφα μετανάστευσης, όπως τις άδειες διαμονής (BRPs).

Δείτε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Το 87% των οργανισμών είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις

eVisas Ηνωμένο Βασίλειο

Η κίνηση είναι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, «ένα βασικό βήμα για τη δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου και ψηφιακού συνόρου» που «θα ενισχύσει την ασφάλεια και την αξία για το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου» και θα προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά, ευκολία και ευελιξία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει τη διάθεση των eVisas για τους υπάρχοντες κατόχους φυσικών εγγράφων μετανάστευσης, όπως οι βιομετρικές άδειες διαμονής (BRPs) και οι βιομετρικές κάρτες διαμονής (BRCs).

Εκατομμύρια τέτοιοι κάτοικοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν προσκλήσεις μέσω email, σε παρτίδες, ζητώντας τους να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό UK Visas and Immigration (UKVI) που θα χρησιμεύσει ως ψηφιακή απόδειξη νόμιμης μετανάστευσης.

«Αυτές οι προσκλήσεις θα εκδοθούν σε φάσεις, και αν και αρχικά μόνο με πρόσκληση, η διαδικασία θα ανοίξει σε όλους τους κατόχους BRP το καλοκαίρι του 2024», αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι eVisas έχουν κεντρική σημασία για να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλέστερο, μειώνοντας τον κίνδυνο απάτης, απώλειας και κατάχρησης φυσικών εγγράφων, ενισχύοντας την ασφάλεια των συνόρων και παρέχοντας έναν πιο ασφαλή τρόπο απόδειξης του καθεστώτος μετανάστευσης.».

Είναι δωρεάν και απλό για τους πολίτες που διαθέτουν φυσικά και έντυπα έγγραφα να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό UKVI για να αποκτήσουν πρόσβαση στο eVisa. Η δημιουργία ενός λογαριασμού UKVI δεν θα αλλάξει, δεν θα επηρεάσει ή αφαιρέσει την τρέχουσα κατάσταση μετανάστευσης των πελατών ή τα δικαιώματά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Ανοίγει νέο γραφείο AI στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Έχουμε ήδη κάνει πραγματικά σημαντικά βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος συνόρων και μετανάστευσης και αυτή η ευρύτερη διάθεση των eVisas είναι βασικό μέρος αυτής της διαδικασίας», δήλωσε ο υπουργός Νόμιμης Μετανάστευσης και Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, βουλευτής Tom Pursglove.

«Η αντικατάσταση των φυσικών εγγράφων μετανάστευσης με eVisas θα εξασφαλίσει σταθερό έλεγχο για το ποιος έρχεται εδώ για να ζήσει, να εργαστεί ή να σπουδάσει, ενισχύοντας την ασφάλεια των συνόρων και αποτρέποντας την κατάχρηση του συστήματος μετανάστευσης, ενώ παράλληλα θα προσφέρει εξοικονόμηση κόστους για τους βρετανούς φορολογούμενους».

Η στροφή προς τις ηλεκτρονικές βίζες ευθυγραμμίζεται με άλλες ανεπτυγμένες χώρες που έχουν ήδη κινηθεί ή σχεδιάζουν να υιοθετήσουν ψηφιακές μορφές καθεστώτος μετανάστευσης.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλουν κυρώσεις σε δύο Ρώσους Hackers

Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά την υποβολή της αίτησης eVisa;

Ένα πιθανό πρόβλημα κατά την υποβολή αίτησης των eVisas, που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η εσφαλμένη πληροφόρηση. Οι αιτούντες πρέπει να διασφαλίζουν ότι παρέχουν ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες. Οποιαδήποτε ασάφεια ή λάθος μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να απορρίψει την αίτηση. Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι η τεχνολογική πρόκληση. Οι αιτούντες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της τεχνολογίας μπορεί να βρουν δύσκολη την υποβολή της αίτησης eVisa. Η λύση για αυτό είναι να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον που έχει εμπειρία στη χρήση του διαδικτύου και των υπολογιστών. Επίσης, η έλλειψη κατανόησης των απαιτήσεων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Οι αιτούντες πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες και να κατανοήσουν τις απαιτήσεις πριν υποβάλουν την αίτηση. Τέλος, η έλλειψη οργάνωσης μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία και να αυξήσει την πιθανότητα λάθους.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS