ΑρχικήYoutubeNASA: Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έπεσε σε σπίτι

NASA: Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έπεσε σε σπίτι

Η NASA επιβεβαίωσε ότι ένα αντικείμενο που έπεσε σε ένα σπίτι στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα, προήλθε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στις 8 Μαρτίου, ένας μεταλλικός κύλινδρος έπεσε στην οροφή ενός σπιτιού στη Νάπολη της Φλόριντα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είπε ότι ο γιος του σοκαρίστηκε από τον δυνατό κρότο που έκανε το αντικείμενο, καθώς έσπασε δύο επίπεδα του σπιτιού. Δημοσίευσε φωτογραφίες του μεταλλικού κυλίνδρου στο X και ζήτησε από τη NASA να επικοινωνήσει μαζί του αφού δεν βρήκε κάποιον άλλον που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να καταλάβει τι είναι.

Δείτε επίσης: NASA: Δοκιμάζει τα μίνι ρόβερ που θα αναλύσουν την επιφάνεια του φεγγαριού

Κάτι εισέβαλε στο σπίτι και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη τρύπα στο πάτωμα και στην οροφή“, είπε ο ιδιοκτήτης Alejandro Otero στο WINK-TV. “Όταν το ακούσαμε, μείναμε άναυδοι, και αμέσως μετά σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι ένας μετεωρίτης“.

NASA αντικείμενο σπίτι Φλόριντα

Η NASA είπε, τώρα, ότι πήρε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι ήταν ένα κομμάτι hardware από εξοπλισμό υποστήριξης πτήσης, που χρησιμοποιήθηκε για την απελευθέρωση μιας παλέτας φορτίου με παλιές μπαταρίες. Ο οργανισμός εκτόξευσε την παλέτα το 2021 και αναμενόταν να καεί πλήρως στην ατμόσφαιρα στις 8 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το υλικό άντεξε, καθώς ήταν κατασκευασμένο από Inconel, ένα κράμα μετάλλων που μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραία περιβάλλοντα.

Έτρεμα. Δεν το πίστευα“, είπε ο Otero στο WINK τον περασμένο μήνα. “Ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθεί κάτι στο σπίτι μου με τέτοια δύναμη για να προκαλέσει τόση ζημιά”. “Είμαι πολύ ευγνώμων που κανείς δεν τραυματίστηκε“, πρόσθεσε τότε.

Η NASA είπε ότι θα διερευνήσει πώς το αντικείμενο μπόρεσε να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα χωρίς να καεί και θα λάβει κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η NASA δεσμεύεται να λειτουργεί με υπευθυνότητα σε χαμηλή τροχιά της Γης και να μετριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κίνδυνο για την προστασία των ανθρώπων στη Γη όταν πρέπει να απελευθερωθεί διαστημικό υλικό“.

Δείτε επίσης: NASA SpaceX Crew-8: Το πλήρωμα οδεύει προς τον ISS

Η πτώση αντικειμένων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις ιδιοκτησίες ανθρώπων, όπως συνέβη με το σπίτι στη Φλόριντα. Τα αντικείμενα που πέφτουν από το διάστημα μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στα κτίρια και σε άλλες δομές.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο της πρόσκρουσης. Αν και αυτό είναι σπάνιο, είναι μια πραγματική απειλή.

Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τέλος, τέτοια συμβάντα μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην αξιοπιστία και την εικόνα των διαστημικών οργανισμών. Η αποτυχία να διαχειριστούν σωστά τα διαστημικά απορρίμματα μπορεί να οδηγήσει σε δημόσια κριτική και απώλεια εμπιστοσύνης.

Υπάρχουν μέτρα προφύλαξης που μπορούν να ληφθούν για να αποτρέψουν τέτοια συμβάντα στο μέλλον. Ένα από τα βασικά μέτρα προφύλαξης είναι η προσεκτική παρακολούθηση και ο προγραμματισμός της πορείας των διαστημικών σκουπιδιών. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν σύνθετα μοντέλα για να προβλέψουν πού και πότε θα επανεισέλθουν τα απορρίμματα στην ατμόσφαιρα της Γης.

Δείτε επίσης: Το DART probe της NASA άλλαξε το σχήμα του αστεροειδούς Dimorphos

Επιπλέον, οι διαστημικοί οργανισμοί προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται κατά τη διάρκεια των αποστολών. Αυτό μπορεί να σημαίνει την επαναχρησιμοποίηση των εξαρτημάτων ή την κατασκευή τους με τρόπο που να επιτρέπει την ασφαλή επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, υπάρχουν ερευνητικά προγράμματα που εξετάζουν νέους τρόπους για την απομάκρυνση των διαστημικών απορριμμάτων από την τροχιά, όπως τα διαστημικά σκάφη που μπορούν να ‘καθαρίσουν’ την τροχιά.

Πηγή: www.huffpost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS