ΑρχικήinetMicrosoft: Η νέα εφαρμογή Copilot του Edge δεν συλλέγει δεδομένα

Microsoft: Η νέα εφαρμογή Copilot του Edge δεν συλλέγει δεδομένα

Η Microsoft λέει ότι η νέα εφαρμογή Copilot, που προστέθηκε στις πρόσφατες ενημερώσεις του Edge στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών των Windows, δεν συλλέγει ούτε αναμεταδίδει δεδομένα στους διακομιστές της.

Δείτε επίσης: Edge Computing: Προηγμένες εξελίξεις και δυνατότητες για το μέλλον

Copilot Edge

Αυτό έρχεται μετά από πολλές αναφορές από διαχειριστές ότι τα συστήματά τους Windows Server 2022 έχουν τώρα μια ανεπιθύμητη εφαρμογή Copilot εγκατεστημένη χωρίς άδεια.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία την Τρίτη, η λίστα με τις πλατφόρμες που επηρεάζονται, περιλαμβάνει επίσης συστήματα πελατών με Windows 10 22H2 και Windows 11 21H2 ή νεότερη έκδοση.

Οι ενημερώσεις στην έκδοση 123.0.2420.65 του προγράμματος περιήγησης Edge, που κυκλοφόρησαν στις 28 Μαρτίου 2024 και αργότερα, ενδέχεται να εγκαταστήσουν λανθασμένα ένα νέο πακέτο (MSIX) που ονομάζεται “Microsoft chat provider for Copilot in Windows” σε συσκευές Windows. Ως αποτέλεσμα αυτού, η εφαρμογή Microsoft Copilot μπορεί να εμφανιστεί στο μενού “Εγκατεστημένες εφαρμογές” στο μενού “Ρυθμίσεις“, είπε η εταιρεία.

Η Microsoft λέει επίσης ότι η εφαρμογή Copilot που προσθέτουν αυτές οι πρόσφατες ενημερώσεις Edge στις επηρεαζόμενες συσκευές δεν μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση του Copilot και δεν συλλέγει δεδομένα χρήστη ή συστήματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πάροχος συνομιλίας της Microsoft για το Copilot στα Windows δεν εκτελεί κανέναν κώδικα ή διαδικασία και δεν αποκτά, αναλύει ή μεταδίδει δεδομένα συσκευής ή περιβάλλοντος με οποιαδήποτε χωρητικότητα“, εξηγεί η Microsoft.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Aποσύρει το Defender Application Guard για ορισμένους χρήστες του Edge

Το πακέτο προορίζεται αποκλειστικά για την προετοιμασία ορισμένων συσκευών Windows για μελλοντική ενεργοποίηση του Edge Copilot και δεν θα είναι ορατό σε όλες τις συσκευές Windows.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Microsoft, ακόμα κι αν το εγκατεστημένο στοιχείο κάνει μια εφαρμογή Copilot να εμφανίζεται ως εγκατεστημένη στο σύστημα, δεν θα εγκαταστήσει ή θα ενεργοποιήσει πλήρως το Windows Copilot.

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης διαφημίσεις στο μενού Έναρξης των Windows 11 ως μέρος ενός νέου πειράματος για να βοηθήσει τους χρήστες να «ανακαλύψουν εξαιρετικές εφαρμογές από το Microsoft Store».

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία προώθησε το πρόγραμμα περιήγησής της στο Web Edge στο μενού Έναρξης των Windows 10 και κατά λάθος έσπασε τόσο τη γραμμή εργασιών όσο και το μενού Έναρξη κατά τη δοκιμή διαφημίσεων του Microsoft Teams σε ορισμένες εκδόσεις του Windows Insider.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Σφετερίζεται τη θέση του Chrome στους υπολογιστές

Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής Copilot;

Το Microsoft Copilot είναι ένα chatbot που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου 2023. Βασισμένο σε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, μπορεί να αναφέρει πηγές, να δημιουργεί ποιήματα και να γράφει τραγούδια. Είναι ο κύριος αντικαταστάτης της Microsoft για την Cortana που καταργήθηκε. Το Copilot χρησιμοποιεί το μοντέλο Microsoft Prometheus, το οποίο βασίζεται στο θεμελιώδες μεγάλο γλωσσικό μοντέλο GPT-4 του OpenAI, το οποίο με τη σειρά του έχει βελτιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας τεχνικές επιβλέπουσας και ενισχυτικής μάθησης. Το στυλ διεπαφής συνομιλίας του chatbot μοιάζει με αυτό του ChatGPT. Το Copilot είναι σε θέση να επικοινωνεί σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους. Η υπηρεσία Copilot παρουσιάστηκε αρχικά με το όνομα Bing Chat, ως ενσωματωμένη δυνατότητα για το Microsoft Bing και τον Microsoft Edge.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS