ΑρχικήinetGoogle: Απόλυση 28 εργαζομένων λόγω συμβολαίου με το Ισραήλ

Google: Απόλυση 28 εργαζομένων λόγω συμβολαίου με το Ισραήλ

Η Google προχώρησε σε απόλυση 28 υπαλλήλων που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες κατά της σύμβασης cloud «Project Nimbus» της εταιρείας με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είδε το The Verge. Αυτό ακολουθεί τη σύλληψη και την παύση εννέα εργαζομένων στις 16 Απριλίου και μια προηγούμενη απόλυση σχετικά με το ίδιο έργο τον περασμένο μήνα.

Δείτε επίσης: Χάκερ του Ιράν θέλουν να επηρεάσουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Google απόλυση Ισραήλ

Μερικοί από τους απολυμένους εργάτες απομακρύνθηκαν βίαια αφού κατέλαβαν το γραφείο του CEO του Google Cloud, Thomas Kurian. Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ασφάλειας της Google, Chris Rackow, ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις για τη σύμβαση με το Ισραήλ, ότι “δεν θα ανεχθεί” τέτοια περιστατικά και προειδοποίησε ότι η Google θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω μέτρα, πέραν της απόλυσης.

«Αν είστε ένας από τους λίγους που μπαίνουν στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι θα παραβλέψουμε συμπεριφορά που παραβιάζει τις πολιτικές μας, ξανασκεφτείτε το», είπε στους υπαλλήλους σε μια επιστολή. «Η εταιρεία το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις μακροχρόνιες πολιτικές μας για να αναλάβουμε δράση κατά της διασπαστικής συμπεριφοράς».

Δείτε ακόμα: Το Ιράν επιταχύνει τις κυβερνοεπιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην ομάδα «No Tech for Apartheid» που οργανώνει τις διαδηλώσεις χαρακτήρισαν τις απολύσεις «μια κατάφωρη πράξη αντιποίνων». Πρόσθεσε ότι η δήλωση της εταιρείας που λέει ότι οι διαμαρτυρίες αφορούν σε μεγάλο βαθμό άτομα που δεν εργάζονται στην Google είναι «προσβλητική», προσθέτοντας ότι η ώθηση για την κατάργηση του Project Nimbus με το Ισραήλ υποστηρίζεται από «χιλιάδες» συναδέλφους τους και καταδίκασε τις νέες απολύσεις.

google κυβερνοασφάλεια

Στα τρία χρόνια που οργανώνουμε ενάντια στο Project Nimbus, δεν έχουμε ακούσει ακόμη από ένα στέλεχος για τις ανησυχίες μας“, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Medium. “Οι εργαζόμενοι της Google έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις της εργασία τους. Αυτά τα πυρά ήταν ξεκάθαρα αντίποινα».

Δείτε επίσης: Ιρανοί χάκερς επιτέθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Dimona

Οι απολύσεις, όπως αυτές που πραγματοποίησε η Google μετά τις αντιδράσεις για τη σύμβαση με το Ισραήλ, μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς μειώνουν τη συνολική ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες. Όταν οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, τείνουν να μειώνουν την κατανάλωση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ύφεση. Επιπλέον, οι απολύσεις μπορούν να αυξήσουν το κόστος της κοινωνικής πρόνοιας. Οι άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους μπορεί να χρειαστεί να βασιστούν σε κοινωνικές παροχές, όπως τα επιδόματα, γεγονός που αυξάνει το δημόσιο χρέος. Σε κοινωνικό επίπεδο, οι απολύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα φτώχειας και ανισότητας. Οι άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους μπορεί να βρεθούν σε οικονομικά δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κοινωνική ανισότητα.

Πηγή: engadget

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS